Adam Procházka
16. července 2018 • 20:10

Mareš si zahrál proti Spartě. V Polsku je spokojený, hráče vzal na Hrad

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledním přípravném utkání pražské Sparty proti Zaglebii Lubin (1:2) se v dresu polského týmu objevil i jednatřicetiletý český fotbalista Jakub Mareš. Do zápasu se kvůli problémům s kolenem dostal až ve druhém poločase, i tak se mohl zapsat mezi střelce. „Mrzelo mě, že jsem nemohl hrát od začátku. Alespoň jsem se ale podíval domů a tým provedl po Pražském hradě,“ uvedl po zápase.



Osmý tým loňské sezony polské Ekstraklasy na Letné zvítězil 2:1. „Vyhráli jsme, takže utkání hodnotím pozitivně, navíc jsme hráli velice dobře. Věděli jsme, že budeme chtít ve druhém poločase prostřídat, takže bylo důležité, že se nám podařilo jít brzy po přestávce do vedení 2:1. Musím ale říct, že dobře hrála i Sparta. Problém u ní byl ten, že neproměnila své šance. My hráli svou hru, kterou jsme natrénovali a slavilo to úspěch. Je to pro nás důležité vítězství před startem ligy,“ zhodnotil duel se Spartou Jakub Mareš.

Ten se dostal na hřiště až po hodině hry. „Na zápas proti Spartě jsem se těšil. Bohužel jsem věděl, že nebudu hrát od začátku, protože mě pobolívá koleno. Dohodli jsme se s trenérem, že ho raději budeme šetřit, proto jsem nastoupil až na závěrečnou půlhodinu,“ objasnil.

„Hrál jsem v České republice, bydlím tady a velmi jsem se těšil, mrzelo mě, že jsem nemohl jít do hry od začátku. Byl jsem ale rád, že jsem se alespoň podíval domů. Dokonce jsem provedl spoluhráče po Pražském hradě,“ dodal.

Jakub Mareš sice nastoupil až ve druhém poločase, ale i tak se mohl zapsat mezi střelce. „Zareagoval jsem později a Kaya mi střelu zablokoval. Kdyby mi hlava zapnula rychleji, mohl jsem být ve velké šanci. I tak jsme vyhráli, což je pozitivní, ale důležité bude vyhrát hlavně za týden v lize,“ konstatoval český útočník polského týmu.

Hapal: Posila? Musela by rovnou pomoct. Proti Opavě nastoupí až 80 % hráčů z generálky
Video se připravuje ...

Stejně jako nejvyšší česká fotbalová soutěž, i ta polská startuje příští týden. „Věřím, že na start ligy budu připraven. Problémy s kolenem jsou momentálně takové všelijaké. Jednou jsem v pohodě, podruhé mě to pobolívá a jsem na práškách. Mám už nějaký věk, takže je důležité více regenerovat. Nicméně doufám, že fyzioterapeuti a lékaři mě dají dohromady a já budu na start soutěže připravený,“ věří bývalý hráč Teplic, Dukly či Mladé Boleslavi.

Do Zaglebie Lubin přišel Jakub Mareš před startem jarní části sezony ze slovenského Ružomberoku. „Zatím jsem v klubu spokojený. Postoupili jsme mezi nejlepší osmičku a bojovali v play off o titul. Vstřelil jsem čtyři góly a na další čtyři přihrál, což v novém týmu není špatné. Branek mohlo ale určitě být více, protože šance jsem na to měl,“ shrnul půlrok v novém působišti.

„Angažmá v Polsku beru celkově pozitivně. Za rok a půl jsem ve třetím mužstvu a po přestupu si vždy musíte zvykat na nové prostředí, trenéry, spoluhráče. V tomto ohledu bylo jít do Polska těžší, ale zatím je vše v pořádku a doufám, že se mi vyhnou zranění a budu pozitivním přínosem pro tým,“ navázal.

Jazykovou bariéru nepocítil. „Musím říct, že problém není. Polsky rozumím skoro všechno. Koupil jsem si česko-polský slovník, takže se učím a dostávám jazyk postupně do sebe. I v kabině jsem řekl všem, aby na mě mluvili polsky, o to lépe se mi nová řeč učí. Čím déle v týmu jsem, tím je to lepší,“ uzavřel Mareš.

Neproměněné šance? Bylo to k smíchu, až smutné, zhodnotil zápas Frýdek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud