Jan Barák
30. července 2018 • 10:26

Zlatan drtí Ameriku. Po hattricku trenér žasl: Lepší hráč tu nikdy nebyl!

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Propocený dres s devítkou letěl dolů, ruce roztažené nadšením mířily k nebi. A na tváři Zlatana Ibrahimovice hrál sebevědomý úsměv, před pár vteřinami zkompletoval hattrick do sítě Orlanda City SC a pomohl k výhře LA Galaxy 4:3. Jeho rauš nemohla umenšit ani žlutá karta, kterou za "svlékací" oslavu dostal. Sedmnáctizápasové působení švédské hvězdy v MLS přineslo už patnáct gólů a šest asistencí, jeho tým drží dlouho šňůru neporazitelnosti. Amerika zkrátka objevuje Zlatana!



Ibrahimovicovi stačil na první zámořský hattrick druhý poločas, první půli pro sebe uzmulo dvěma góly (Higuita, vlastní Ciani) Orlando a vedlo 2:1. Pak ale začala „Zlatan show“.

Ve 47. minutě se 36letý útočník vyšrouboval na centr Giovani dos Santose a hlavičkou přibil míč přímo za tyč. Hosté šli do třetího vedení v zápase díky Domu Dwyerovi, v 67. minutě ale podruhé zaúřadovala hlava Ibrahimovice, který první hattrick dokonal o čtyři minuty později křížnou ranou z malého vápna.

 „Byl to pro mě dobrý den, dal jsem tři góly a na jeden jsem asistoval, ale kdybychom nevyhráli, bylo by to o ničem. Důležité jsou pro mě jen týmové výhry, ne individuální úspěchy. První půle nám nevyšla, chybělo nám nasazení, energie, koncentrace i motivace. Ve druhém poločase už jsme ale ukázali, co jsme zač,“ těšilo v rozhovoru pro oficiální klubový web Ibrahimovice, který v zápase zkompletoval 80% přihrávek a vyhrál osm z dvanácti osobních soubojů.

Rodák z Malmö se s 15 góly posunul na druhé místo v tabulce střelců, lepší je jen suverénní lídr Josef Martínez. Venezuelský útočník nejlepšího týmu soutěže Atlanty dal ve 23 zápasech 24 branek.

VIDEO: Podívejte se na Zlatanův hatrick do sítě Orlanda


„No jo, prostě Zlatan, takhle on to dělá, skóruje. První dvě hlavičky byly jednoduše skvělé,“ ocenil největší hvězdu svého týmu hlavní trenér Los Angeles Sigi Schmid. „Byl to úžasný zápas pro diváky, pro televizi, pro celou MLS. Já bych byl raději, kdybychom pořád nemuseli zápasy otáčet,“ posteskl si 65letý německý trenér a pokračoval.

„Zlatan je po fyzické stránce naprosto impozantní, lepšího útočníka tato soutěž neměla. Když vyskočí, je jako Shaquille O’Neal, do těch výšek se nedá dostat. Jako tým se z toho snažíme profitovat a snad se nám to i daří.“

LA Galaxy díky vítězství 4:3 ve StubHub Center natáhlo svou neporazitelnost už na devět zápasů a s 35 body je v Západní konferenci třetí za Dallasem (42) a městským rivalem FC (36). "Musíme poděkovat Ibrovi, od té doby, kdy k nám v březnu přišel, jdeme hodně nahoru. Střílí důležité góly a vyhráváme. Teď ale před vámi stojím a nejsem vůbec šťastný, znovu jsme inkasovali třikrát, to proti silnějším týmům může být smrt," řekl novinářům kapitán Galaxy Ashley Cole.

Ibrahimovic sám ale o slávu a chválu jeho osoby nestojí – chce jen vyhrávat a poskytovat fanouškům Galaxy více nezapomenutelných momentů. „Moji spoluhráči mi pomáhají, bez nich bych nic nesvedl. Poctivě trénuju, nevynechal jsem žádný zápas, starám se o své tělo. Věk nezastavím, ale fotbal naštěstí není o věku. Je o tom, jak se připravujete¨, jak pečujete o své tělo. Lidé se báli, že jsem starý, ten hattrick je moje odpověď,“ zakončil povídání bývalý útočník Juventusu, Barcelony, AC Milán nebo Paris Saint Germain.

Zlatan Ibrahimovic v MLS znovu zářil, Salt Lake vstřelil dva góly
Zlatan Ibrahimovic v MLS znovu zářil, Salt Lake vstřelil dva góly

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud