29. prosince 2018 • 17:13

Rangers skolili Celtic! Gerrard věnoval výhru fanouškům: Dost trpěli

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhých šest let čekali na tento den, který konečně přišel. Fotbalisté Glasgow Rangers poprvé od března 2012 dokázali porazit městského rivala Celtic. Výhru jim zajistil 26letý záložník Ryan Jack, který se postaral o jedinou branku zápasu a rozhodl tak o výhře týmu Stevena Gerrarda 1:0. Anglický kouč po zápase věnoval vítězství fanouškům, kteří museli mnoho let snášet ústrky od příznivců zelenobílé části Glasgowa.



Ve šlágru 21. kola skotské ligy porazili fotbalisté Glasgow Rangers městského rivala Celtic a připsali si první výhru v takzvaném „Old Firm derby“ po více než šesti letech. Zápas před téměř 51 tisíci diváky rozhodl gólem po půlhodině hry skotský reprezentační záložník Ryan Jack.

Trenér Celticu Brendan Rodgers tak až ve svém 13. derby okusil hořkost porážky. Sklonit se musel před týmem, který vede jeho bývalý svěřenec z Liverpoolu Steven Gerrard. Ten věnoval vítězství 1:0 fanouškům Rangers. „Během posledních let si vytrpěli mnoho ústrků a trestů, proto vítězství věnujeme našim příznivcům,“ uvedl po zápase.

„Hráči byli vynikající. Řekl jsem jim, ať bojují jeden za druhého navzájem a společně vyhrají. Byli jsme lepší tým,“ pokračoval v hodnocení. „Mohli jsme vyhrát i větším rozdílem, ale jejich brankář předvedl několik dobrých zákroků, navíc jsme nastřelili i břevno. Byli jsme skvělí,“ chválil kouč Rangers své svěřence.

Kouč Celtiku Brandon Rodgers prohru přijal. „Vyhrál lepší tým. Rangers hráli dobře, zatímco my udělali mnoho nežádoucích chyb. Netvořili jsme tolik, jak bychom si přáli. Pro prohru nemám žádné ospravedlnění," řekl. 

Ryan Jack z Glasgow Rangers oslavuje svůj gól proti Celtiku
Ryan Jack z Glasgow Rangers oslavuje svůj gól proti Celtiku

Rangers se díky vítězství dotáhli bodově na Celtic, nicméně Gerrard požádal fanoušky, aby nehleděli příliš daleko, například na titul, ale užívali si kouzlo okamžiku a oslavili výhru nad městským rivalem. „Ještě nás čeká hodně práce. Celtic má skvělý tým, dobrého trenéra, ale první polovina sezony se nám opravdu povedla. Nicméně stále je co zlepšovat a my se budeme zlepšovat,“ ujistil Gerrard.

„Dnešní výhra je pro fanoušky. Ať si užijí noc a vlastně i několik dalších týdnů, protože v tomto městě už se dlouho nemohli vychloubat,“ zakončil hodnocení.

Rangers čekali na ligovou výhru nad Celtikem od března roku 2012. Tři měsíce nato pak kvůli ekonomickým problémům sestoupili ze skotské Premier League a v nižších soutěžích strávili čtyři sezony.

Glasgow Rangers - Celtic Glasgow 1:0 (1:0)
Branka:
30. Jack. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud