13. února 2019 • 10:00

Gól a dvě asistence. Černý řádil za béčko Ajaxu, řekl si o šanci s Realem?

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fantastickým výkonem se v pondělí blýskl Václav Černý ze rezervu Ajaxu Amsterdam. Český talent nastoupil v základní sestavě Jongu Ajax proti Rodě (5:1) a podílel se na čtyřech brankách. Jeho velkolepé představení jistě zaznamenal také kouč A-týmu Erik Ten Hag, který připravuje mužstvo na očekávaný středešní duel Ligy mistrů s Realem Madrid. Jednadvacetiletý fotbalista do něj však pravděpodobně nezasáhne.



Překonal těžké zranění kolena a pomalu se dostává zpátky do formy. Václav Černý, jeden z největších talentů českého fotbalu, v průběhu zimní přestávky odmítl nabídky na hostování a rozhodl se zabojovat o místo v Ajaxu Amsterdam, kam přišel před čtyřmi a půl lety z Příbrami. V pondělí dokázal realizačnímu týmu prvního mužstva, že si rozhodně zaslouží dostat znovu šanci.

Jednadvacetiletý křídelník nastoupil za juniorku Ajaxu k utkání druhé nejvyšší nizozemské soutěže proti Rodě, jež se snaží o návrat do elitní Eredivisie, a byl v něm hlavní postavou. Černý od samého začátku hýřil aktivitou a asistoval u dvou úvodních branek, když nejprve skvělou přihrávkou vyzval ke skórování Nizozemce Langa, načež o dvě minuty později přiťukl míč útočníku Viktoru Jensenovi.

Třetí gól obstaral český fotbalista sám. Sedm minut před koncem prvního dějství se ocitl na kraji velkého vápna a vydařenou dělovkou propálil hostujícího gólmana. Černý měl prsty i v další gólové situaci, po jeho rohovém kopu se prosadil obránce Jasper Tar Heide.

Příbramský rodák si díky skvělému výkonu opět vylepšil osobní statistiky, v třináctém zápase této sezony Eerste Divisie si připsal již sedmou trefu. Tím jistě potěšil také trenéra A-týmu Erika Ten Haga, jenž mladému útočníkovi nedává po jeho návratu po zranění moc příležitosti.

Ačkoliv se Ajaxu v poslední době příliš nedaří a ztrácí šest bodů na vedoucího rivala PSV, Černý nenastupuje. Doposud nezasáhl do jediného prvoligového střetnutí.

Amsterdamský klub se momentálně připravuje na utkání milionářské Ligy mistrů, už v úterý se v nizozemské metropoli představí Real Madrid, vítěz tří předešlých ročníků. Pokud by Černý nastoupil, byl by to návrat ve velkém stylu, ale také velké překvapení. Že však dostane důvěru zrovna v takto důležitém souboji, není pravděpodobný.

Mladý trenér, který s trénováním začínal u rezervy Bayernu Mnichov, zřejmě opět vsadí na osvědčené křídelní duo Dušan Tadič – Hakim Ziyech. Oba fotbalisté sice v posledním utkání proti Heracles (0:1) neskórovali, jejich kouč v nich má však stále velkou důvěru.

Václav Černý a jeho spoluhráči z juniorky Ajaxu
Václav Černý a jeho spoluhráči z juniorky Ajaxu

Góly

Domácí: 75. Zijach

Hosté: 60. Benzema, 87. Asensio

Sestavy

Domácí: Onana – Mazraoui, de Ligt (C), Blind, Tagliafico – F. de Jong, Schöne (73. Dolberg) – Zijach, van de Beek, Tadić – Neres.

Hosté: Courtois – Carvajal, Nacho Fernández, Ramos (C), Reguilón – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale (61. L. Vázquez), Benzema (73. Asensio), Vinícius Júnior (81. Díaz).

Náhradníci

Domácí: Lamprou, Kristensen, Veltman, Sinkgraven, de Wit, Huntelaar, Dolberg

Hosté: Navas, Vallejo, Marcelo, Asensio, Ceballos, Díaz, Vázquez

Karty

Domácí: Zijach

Hosté: Reguilón, L. Vázquez, Ramos

Rozhodčí

D. Skomina – J. Praprotnik, R. Vukan

Stadion

Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud