Jan Podroužek
4. února 2019 • 17:59

Neodklání se od Ajaxu. Václav Černý má ještě dost času, aby si vybral svou cestu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

64 plus 29 plus 15. Co je to? Minuty Václava Černého odehrané v áčku Ajaxu tuto sezonu. Všechny v nizozemském poháru. V Eredivisie nula, v Lize mistrů zrovna tak. Před pár dny se přitom české křídlo rozhodlo, že odmítne nabízené hostování v Heerenveenu, protože radši zabojuje o místo mezi „Ajacieden“. Pro jedny sympatická volba, druzí mu ale nerozumějí.



Ujíždí mu vlak, protože mu letos v říjnu bude 22 let a už se nebude moci ohánět svým velmi mladým věkem. To je první argument. A druhý: v Ajaxu má daleko do základu teď, a bude to ještě horší, protože klubová líheň tasí jeden talent za druhým.

Václavu Černému ale žádný vlak neujíždí. Dokonce jsou mylné i domněnky, že by trpěl depkami kvůli tomu, že nehraje. S trenérem Erikem ten Hagem má dobrý vztah a respektuje, že nizozemský trenér s vynikající pověstí zatím sází na jiné.

Český útočník zatím neudělal nic jiného, než že se svěřil do péče osvědčenému prostředí, a sám přijal za nejlepší neuhnout z těžší cesty. Třeba mu to nevyjde, třeba ve zbývajících čtrnácti ligových zápasech bude jeho vytíženost vypadat podobně jako doteď.

Pak je tu plán bé. Tedy odklonit se od mateřského Ajaxu, ale až v létě. Začít novou kapitolu od nové sezony v mužstvu, kde se mu dostane mnohem víc důvěry.

Bylo by asi příliš urychlené volit „béčko“ už teď v zimě. A to navzdory tomu, že od té doby, kdy se o Václavu Černém mluvilo jako o supertalentu a prožíval v Ajaxu nejlepší období, uteklo už více než dva a půl roku.

Teď nebojuje o nominaci na velký letní turnaj, není důvod, aby se do čehokoliv tlačil. Když Erika ten Haga přesvědčí, ukáže, že zvolil dobře. A když ne, bude mít v létě dost času si dobře vybrat, jak kormidlovat dál vlastní kariéru.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud