Jan Malý
Premium
15. března 2020 • 13:19

Škoda o koronaviru v Turecku a tamní lize: Jako by se nic nedělo

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chcete se v tíživé době, kdy celý svět bojuje s koronavirem, mrknout na fotbal? Můžete. Hraje se například v Turecku. Český útočník Milan Škoda z Rizesporu absolvoval v pátek duel na půdě Ankaragücü. Strach neměl. „Tím, že tu není taková panika, tak to na mě ani tolik nedolehlo,“ líčí Škoda v rozhovoru pro iSport Premium po utkání, které Rizespor prohrál 1:2. Zároveň popsal, jaká je situace v Turecku.



Na letištích v Turecku vše běží, jako by se nic nedělo. Obchodní centra fungují a jsou plná. Tamní liga se hraje, byť bez diváků. „A trénujeme taky úplně normálně,“ vykládá útočník Rizesporu. Zemi půlměsíce zatím drtivá vlna koronaviru tak drasticky jako mnoho jiných států nezasáhla. Český střelec je však obezřetný.

V pátek jste hráli na půdě Ankaragücü. Tušíte, proč turecká liga i přes světovou krizi kvůli koronaviru nadále běží?
„Zatím tu bylo snad jen pět potvrzených případů, asi proto nevidí vedení soutěže důvod přerušovat ligu. Na druhou stranu opatrní tu jsou, hraje se bez diváků. Ono je také těžké říct, jaká tu doopravdy je situace. Osobně si myslím, že nemocných koronavirem tu může být mnohem víc, jen se o nich neví, Istanbul je spojka mezi Asií a Evropou. Ale opravdu těžko říct.“

Bál jste se za takových okolností nastoupit do zápasu?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud