18. května 2020 • 13:49

Zlámal s Hearts sestoupil. Ve Skotsku ukončili sezonu, mistrem opět Celtic

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skotské fotbalové kluby se dohodly na předčasném ukončení sezony. Titul obhájil Celtic Glasgow, který vyhrál podeváté za sebou a celkově rozšířil počet ligových prvenství na 51. Sestoupili fotbalisté Heart of Midlothian s českým brankářem Zdeňkem Zlámalem. Vedení ligy o tom informovalo v prohlášení.



Skotská liga byla kvůli pandemii koronaviru přerušena 13. března po neúplných 30 z celkových 38 kol. Počátkem dubna vedení skotského svazu prodloužilo nucenou pauzu minimálně do 10. června. V polovině dubna předčasně skončily tři nižší soutěže a vítězem druhé ligy byli vyhlášeni Dundee United, kteří postoupili mezi elitu.

O konečném pořadí nejvyšší soutěže rozhodl bodový průměr. V tabulce tak nastala jediná změna, když se St. Johnstone posunul na šestou příčku místo Hibernian, které odehrálo o zápas víc. Celtic oproti městským rivalům Rangers sehrál o utkání více, měl však k dispozici suverénní náskok 13 bodů. K dorovnání rekordního počtu titulů Rangers schází Celticu tři prvenství. Naopak Hearts ztráceli na předposlední Hamilton čtyři body.

"Všichni bychom raději viděli, kdyby se rozhodlo na hřišti, na stadionech a před fanoušky. Covid-19 napáchal na sportovních soutěžích po celém světě škody, jejichž následky budeme dlouho pociťovat," uvedl v prohlášení předseda skotské ligy Murdoch MacLennan.

"Omezení nařízená skotskou vládou a hluboké obavy o bezpečnost hráčů i diváků nedaly lize žádnou jinou reálnou možnost než zbytek ročníku zrušit. Všem klubům děkujeme za jejich podporu při tomto rozhodnutí," konstatoval MacLennan.

Skotská soutěž se zařadila po bok belgické, francouzské a nizozemské ligy, kde ročník rovněž předčasně skončil.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud