Michal Kvasnica
Premium
1. října 2021 • 18:45

Zajíc v Lubinu válí: základ, výhry, góly. Co ho v Polsku překvapilo?

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná vás to překvapí, ale nejproduktivnějším českým útočníkem v Polsku není žádný z reprezentačních náhradníků v aktuální nominaci trenéra Jaroslava Šilhavého. Ani Tomáš Pekhart z Legie Varšava, ani Jan Kliment z Wisly Krakov. Slavnější kolegy zatím zastiňuje Tomáš Zajíc, jenž do Zaglebie Lubin odešel hostovat s opcí až před měsícem na úplném konci přestupního období. Kmenový hráč ostravského Baníku našel u sousedů pohodu. „Maximální,“ říká.



Nepočítáme-li Carlose de Azeveda, který se šestkrát trefil z penalt, byl nejlepším ligovým střelcem Baníku v minulém ročníku osmigólový Tomáš Zajíc. Každá jeho třetí rána skončila v síti. To nejsou špatná čísla pro odchovance Slovácka, jenž si po konci smlouvy v Uherském Hradišti vybral nabídku FCB, a nikoli Mladé Boleslavi, kam měl původně namířeno.

Nicméně po roce se stal Zajíc v Ostravě nepotřebným. Klubové vedení spolu s realizačním týmem upřednostnilo drahé konkurenty – Ladislava Almásiho a Jiřího Klímu – a autorovi 34 ligových branek se v pětadvaceti logicky nechtělo vysedávat na tribuně a nastupovat jen za béčko v MSFL.

Vysvobození přišlo posledního srpna, pár hodin před koncem přestupního období. Zájem z Jablonce a v základní skupině Konferenční ligy zápasy proti Kluži, Alkmaaru a Randers? Ne, děkuji.

Zajíc chtěl poprvé zkusit zahraničí, a tak zvolil roční hostování s opcí v Zaglebie Lubin.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud