Ondřej Škvor
7. března 2022 • 18:05

Černý pasažér Kuchta? Rusové info mají, říká česká strana. Soupeř se zlobí

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Jan Kuchta si ještě ve Slavii zahrál na volejbalistu. V prosinci na Baníku na brankové čáře zaskočil za gólmana Aleše Mandouse. Byla z toho pochopitelně červená a navrch stopka od disciplinární komise na jeden zápas. A o ten trest tu teď jde.



Kuchta si ho totiž nestihl odpykat, protože na Baníku se jednalo o poslední podzimní duel. Následně útočník podepsal do Lokomotivu Moskva. To pro českou disciplinárku znamenalo automatický pokyn, aby jednala.

Což se stalo. „My jsme v souvislosti s přestupem informovali příslušné oddělení na FAČR o uloženém trestu s tím, že nebyl vykonán,“ říká předseda komise Richard Baček. Tím to pro něj skončilo, dále měla jednat fotbalová asociace.

I to se stalo. „FAČR v souladu s Přestupním řádem FIFA (RSTP) o disciplinárním trestu Jana Kuchty uděleným Disciplinární komisí LFA Ruskou fotbalovou unii (RFU) informovala. FAČR nepřísluší hodnotit další kroky RFU, případně Lokomotivu Moskva, v této záležitosti,“ tvrdí Strahov.

Prakticky by to mělo znamenat, že Kuchtův trest se přenáší do prvního soutěžního zápasu jeho nového klubu. Platí to i pro Rusko.

Tím utkáním bylo domácí čtvrteční osmifinále Ruského poháru proti Jeniseji Krasnojarsk, protože předchozí plánovaný ligový duel s Krasnodarem byl odložen. V poháru Lokomotiv prohrál vysoko 0:4 a Kuchta v něm odkopal osmdesát minut. To se ještě nikdo neozval. Možná i kvůli výsledku…

Ovšem v neděli už to bylo jinak. Kuchta v lize proti Chimki znovu nastoupil, hrál celý zápas, a v 80. minutě rozhodl vyrovnané utkání gólem na 3:2. A poražení promluvili. „Budeme jednat o podání protestu. Podle nás neměl Kuchta hrát. Na 90 procent jsme si tím jistí a nejspíš budeme protestovat. Navíc dal gól, takže nás to poškodilo,“ řekl Roman Těrjuškov, člen vedení poražených Chimek.

Jan Kuchta se prý potíží nebojí. „Myslím, že s tou červenou kartou není problém,“ citoval ho ruský sport-express.

Předpisy ovšem hovoří proti němu. Zvláště nyní je však těžké předvídat, jak se případ vyvine.

Baník - Slavia: Další červená! Kuchta vyrazil míč rukou z brankové čáry
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud