30. listopadu 2022 • 11:18

Ronaldo blízko podpisu. Půjde za obří peníze mimo Evropu i Ameriku

Autor: ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestupová bomba uprostřed MS je na spadnutí. Portugalská hvězda Cristiano Ronaldo je podle španělského listu Marca před podpisem lukrativní smlouvy s klubem Al-Nasr ze Saúdské Arábie. Pětinásobný držitel Zlatého míče by měl uzavřít kontrakt na dva a půl roku a vydělat astronomickou částku 200 milionů eur (4,9 miliardy korun) za sezonu.



Události nabírají rychlý spád. Ronaldo před týdnem skončil v Manchesteru United, jehož vedení i trenéra Erika ten Haga předtím zkritizoval v televizním rozhovoru.

Nabídku ze Saúdské Arábie od tehdy nejmenovaného klubu dostal sedmatřicetiletý kanonýr už v létě, ale rozhodl se pokračoval na Old Trafford. V anglickém týmu však vypadl ze základní sestavy a měl rozepře s Ten Hagem. Do Manchesteru se Ronaldo loni vrátil po 12 letech, mezitím hrál za Real Madrid a Juventus.

Ačkoliv dával najevo, že chce pokračovat na nejvyšší úrovni v některém z evropských velkoklubů, nakonec zamíří zřejmě jiným směrem. A vyhne se také angažmá v americké MLS, jeho finanční požadavky byly totiž na tamní poměry příliš vysoké.

V současnosti je Ronaldo s portugalskou reprezentací na mistrovství světa, kde jako první hráč dal gól na pátém šampionátu. Jeho tým má jistou účast v osmifinále už před závěrečným zápasem ve skupině proti Koreji.

Al-Nasr je devítinásobným mistrem Saúdské Arábie. Tým trénuje Francouz Rudi Garcia, bývalý kouč AS Řím, Lyonu nebo Marseille. V kádru jsou kolumbijský brankář David Ospina, který dříve chytal za Arsenal a Neapol, bývalý záložník Bayernu Mnichov Brazilec Luiz Gustavo či kapitán kamerunské reprezentace Vincent Aboubakar.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud