16. července 2023 • 19:25

Jurásek se v Benfice uvedl dělovkou, asistoval mu navrátilec Di María

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořád se jedná jen o přípravný zápas, ale takový debut by chtěl v novém dresu prožít každý. Krajní obránce David Jurásek naskočil poprvé po přestupu ze Slavie v dresu Benfiky a hned se ukázal parádní dělovkou, kterou přispěl k výhře 3:1 nad Basilejí. Trefil se na zadní tyči po obloučku od hvězdného spoluhráče Ángela Di Maríi, který se do lisabonského klubu letos v létě vrátil po 13 letech. 



Posila Benfiky za 14 milionů eur (asi 334 milionů korun) David Jurásek byl součástí základní sestavy pro první poločas přípravného zápasu s Basilejí. Kromě něj naskočil za Benfiku také hvězdný navrátilec Ángel Di María, nebo třeba další velká letní posila z Feyenoordu Orkun Kökcu, ale také další exslávista Alexander Bah na opačném kraji obrany.

A právě parta z první půle excelovala, nejprve se trefil sám Di María, po něm útočník číslo jedna Goncalo Ramos a nakonec právě David Jurásek. Ten dohrával situaci a podpořil útok, čehož si bývalý hráč Realu či Juventusu Di María všiml a našel ho na zadní tyči. A tak se poprvé v dresu Benfiky Jurásek prosadil parádní dělovkou po asistenci největší hvězdy týmu.

Do druhého dějství za Juráska naskočil na levou stranu pro změnu bývalý hráč Sparty Mihailo Ristič. Benfice už se ale tolik nevedlo a švýcarský tým dokázal snížit na konečných 1:3.

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud