Premium
18. srpna 2023 • 17:25

Jarošík v Rusku: podpora Gazpromu, španělština a kymácející se židle

Autor: Vladimír Rauš
Vstoupit do diskuse
34
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Červnový nástup Jiřího Jarošíka jako nového trenéra ruského Orenburgu vyvolal mezi místními odborníky velké pozdvižení. V ruském fotbalovém prostředí je 45letý Čech dobře znám jako bývalý záložník CSKA a Samary, ale jako kouč už mnohem méně. Uběhl sotva měsíc, a pochybnosti kolem Jarošíkova působení vzrostly ještě víc.



Ve čtyřech kolech Premier ligy Orenburg dokázal uhrát jen jednu remízu a propadl se na předposlední místo v tabulce. Proto se v Rusku stále hlasitěji mluví o tom, že český expert je nejžhavějším kandidátem na první vyhazov v nové sezoně.

Jarošík má děkovat za lukrativní angažmá svému krajanovi a kolegovi Marcelu Ličkovi. Ten jednak uvolnil místo lodivoda v Orenburgu, když podepsal trenérskou smlouvu v moskevském Dynamu. A pak ho doporučil jako svého nástupce. Vedení klubu si dlouho nebylo jisté touto volbou a stále oddalovalo finální rozhodnutí. Ale nakonec dalo na radu svého bývalého trenéra.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
34

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud