22. srpna 2023 • 11:05

Vaclík opět proti Messimu? Mohl by nahradit Srba, který míří do Chelsea

Autor: Julius Nosko
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kde bude chytat Tomáš Vaclík (34)? Napovědět může počínání Chelsea. Ta se podle amerického webu The Athletic dohodla s New England Revolution na podpisu brankáře Djordje Petroviče (23). Klub hrající americkou MLS by měl vyinkasovat od londýnského celku v přepočtu 385 milionů korun plus dalších necelých 50 milionů korun na bonusech. Pro českého fanouška je však zajímavé, že New England je blízko podpisu Vaclíka, který by měl srbskou jedničku nahradit.



Web The Athletic již dříve informoval, že Chelsea zahájila jednání s New England Revolution, teď už jim nabídka přistála na stůl. Klub i brankář touží přestup uskutečnit. Petrovičova dohoda by totiž patřila mezi nejdražší přestupy MLS všech dob. Zatím vede přestup křídelníka Miguela Almirona v přepočtu za 640 milionů korun z Atlanty do Newcastlu. V první pětce je i letošní přestup útočníka Jhona Durana v přepočtu za 400 milionů korun z Chicaga do Aston Villy.

Podle The Athletic klub v minulosti odmítl nabídky na srbského brankáře z FC Nantes nebo Nottinghamu Forest. Nyní se očekává, že Petrovič v nejbližších dnech podstoupí lékařskou prohlídku a podepíše smlouvu s klubem ze západního Londýna.

New England Revolution je proto údajně blízko podpisu reprezentačního brankáře Tomáše Vaclíka, který by měl Petroviče nahradit. Ačkoliv se letní přestupové období v MLS již uzavřelo, tamní kluby mohou podepisovat volné hráče až do 13. září, což je Vaclíkův případ.

Čtyřiatřicetiletý ostravský rodák působil naposledy ve druhé anglické lize v Huddersfieldu, v létě mu však vypršela smlouva. Od příchodu z Olympiakosu odehrál v Anglii 13 zápasů a výrazně pomohl klub zachránit v Championship. V létě měl řešit i nabídku ze Saúdské Arábie, kterou ale údajně z rodinných důvodů odmítnul. V rozhovorech k budoucímu angažmá několikrát zdůraznil, že rozhodnutí není jen na něm, ale na celé rodině.

Vaclík působil v letech 2018 - 2021 ve španělské Seville, a tak by se v USA mohl znovu jako soupeř potkávat s Lionelem Messim, jenž od léta září v dresu Miami. Zvolí tuhle cestu?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud