26. srpna 2023 • 20:15

Kalas má nové angažmá, bude hrát za Schalke: Chci pomoct klubu k návratu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Tomáš Kalas po konci smlouvy v anglickém druholigovém Bristolu zamířil do Schalke. V klubu druhé bundesligy podepsal třicetiletý český obránce dvouletý kontrakt. Schalke o tom informovalo na svých internetových stránkách.



Kalas v poslední době zápolil s opakovanými zdravotními problémy, kvůli nimž vypadl z české reprezentace, v níž má na kontě 31 startů a dvě branky. Účastník posledního evropského šampionátu si vyzkouší už několikáté zahraniční angažmá. Olomoucký odchovanec vedle Bristolu v minulosti působil v Chelsea, Arnhemu, Kolíně nad Rýnem, Middlesbrough a Fulhamu.

„Po skončení působení v Bristolu City jsem si vzal čas na to, abych zvážil, kde bych mohl udělat další krok ve své kariéře a kde se cítil nejpohodlněji. To, že mě Schalke oslovilo, je obrovská čest. Nemusel jsem nabídku dlouho zvažovat a nyní udělám vše pro to, abych pomohl klubu vrátit se tam, kam patří,“ uvedl Kalas.

Schalke v minulé sezoně sestoupilo z nejvyšší soutěže a úvod nového ročníku druhé bundesligy mu nevyšel. Z úvodních čtyř kol získal tým z Gelsenkirchenu s vyhlášenými fanoušky jen tři body a krčí se u dna tabulky.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud