31. října 2012 • 16:43

Ronaldo a nejlepší? Jemu hlas nedám, prozradil hvězdný Messi

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V anketě Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu planety se podle mnohých rozhodne mezi Lionelem Messim a Cristianem Ronaldem. Trojnásobný držitel prestižního ocenění pro svého největšího konkurenta nehlasoval. "Vyberu Xaviho, Iniestu a jednoho Argentince," prozradil Messi španělskému deníku Marca.



Barcelonský mág vyhrál Zlatý míč v posledních třech letech, což se vedle něj povedlo v historii už jen třem hráčům. Messi přiznal, že nastal čas, aby trofej převzal někdo jiný.


"Může to vyhrát Casillas, patří mezi nejlepší brankáře na světě. Dalším kandidátem je Cristiano (Ronaldo)," uvedla hvězda Barcelony.

Ronaldovi, který jako jediný dokáže konkurovat Messiho ďábelskému střeleckému tempu, hlas ale nedal. "Zvolím Xaviho, Iniestu a určitě jednoho krajana z Argentiny," doplnil pětadvacetiletý fotbalista.

Na čtvrtý Zlatý míč Messi momentálně nemyslí. "Měl jsem štěstí, že jsem dostal tuhle cenu třikrát. To je obrovské, neuvěřitelné. Ale uvědomuji si, že se může stát, že nevyhraju," uznal.

Fenomenální Argentinec měl opět skvělou sezonu. Převzal Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce Evropy za sezonu 2011/2012. Méně úspěšný byl na klubové úrovni. V lize se Barcelona musela sklonit před Realem, v Lize mistrů Katalánce vyřadila v semifinále Chelsea.

Zaznívá hodně hlasů, že Zlatý míč letos vyhraje někdo jiný. Bude to Cristiano Ronaldo, který s Realem vyválčil titul a ve střeleckých dostizích skončil těsně za Messim? Nebo snad Iker Casillas, gólman španělských mistrů Evropy?

Nejlepšího fotbalistu planety v anketě Zlatý míč volí trenéři a kapitáni národních týmů, s nimi ještě vybraní novináři. Za Českou republiku hlasuje fotbalový expert deníku Sport Stanislav Hrabě. 

Dvě největší hvězdy utkání Messi a Ronaldo
Dvě největší hvězdy utkání Messi a Ronaldo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud