12. listopadu 2014 • 13:40

Laporta slibuje Barceloně: Zvolte mě šéfem a přivedu Mourinha!

Autor: jaj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zní to neuvěřitelně. Někdo by řekl až šíleně! José Mourinho na lavičce Barcelony? Pokud bude novým prezidentem na Nou Campu zvolen Joan Laporta, je toto tvrzení reálné. Bývalý šéf Barcy totiž vyřkl do světa slib, že pokud vyhraje volby, získá pro klub úspěšného kouče. V té době bude mít portugalský boss za sebou tři sezony na lavičce Chelsea a nová výzva by ho mohla lákat.



V roce 2016 se bude volit nový prezident Barcelony. Pokud vyhraje Laporta, bude cíl jednoznačný - Mourinho!

Podle britského deníku Daily Express mají Katalánci až do roku 2016 pozastaveny všechny přestupy, i proto se možný budoucí prezident soustředí na úlovek portugalského mága. Laporta, který šéfoval v katalánské metropoli mezi lety 2003 – 2010 však stále neví, zda bude na prezidentský post kandidovat.

„Nechci to vyloučit. Každý den, který uplyne, mě motivuje víc. V životě je třeba inovovat a je těžké vracet se k minulosti. Až přijde čas, poslechnu svou mysl,“ nechal se slyšet Laporta. Vzhledem k tomu, že ve Španělsku rozhodují ve volbách prezidenta všichni členové klubu, měl by díky svému silnému jménu velkou šanci na vítězství.

Představa vidět Mourinha na lavičce Barcelony je ale opravdu zvláštní. Stačí si vzpomenout, že ještě vloni vedl úhlavního nepřítele Real Madrid. Bílý balet ale slavný Portugalec neopustil v dobrém. Hádal se s hráči a ztratil důvěru vedení.

Zatímco Mourinhovo angažmá v Realu má každý v živé paměti, trochu se zapomíná na jeho barcelonskou minulost. Ještě jako mladý zelenáč totiž pomáhal siru Bobby Robsonovi a také současnému vůdci United Louisi van Gaalovi právě v Barceloně.

Otázkou však zůstává, jak by na příchod Mourinha reagovali fanoušci Barcy. V době, kdy trénoval Real, byl na Camp Nou nenáviděn. Na druhou stranu, Mourinho je znám jako stroj na trofeje a po těch mají v Barceloně vždy velký hlad.

Má to ovšem jeden háček, Mourinho je na Stamford Bridge momentálně velmi spokojený. „Všichni v Chelsea vědí, jak moc miluji tento klub. Chci, abychom se ještě zlepšili a já zde zůstal dlouhou dobu,“ řekl nedávno slavný Portugalec.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud