30. listopadu 2014 • 14:27

Za peníze cokoliv. Real kvůli šejkům odstranil křížek ze znaku

Autor: pod, sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože podmínky tříleté sponzorské smlouvy Realu Madrid s Banque Nationale z Abú Zabí, jedním z největších finančních ústavů světa, nejsou veřejné, budou určitě tak lukrativní, že vedení klubu sáhlo na svou svátost: na znak. Z královské korunky zmizel křesťanský kříž. Upravený symbol klubu je ovšem pouze pro Blízký východ, v Evropě, tedy i v Lize mistrů, bude „Bílý balet“ používat ten původní z roku 1920, kdy se stal královským klubem.



„S ohledem na arabské zákazníky, kterých má banka mnoho,“ znělo oficiální zdůvodnění Realu Madrid, proč se klub k úpravě rozhodl. To ale pochopitelně nepotěšilo většinu fanoušků, kteří jsou nyní pořádně naštvaní.

Příznivcům madridského klubu se nelíbí, že si bohatí šejkové mohou za peníze koupit prakticky cokoliv. A to ještě Real Madrid jedná s dalším arabským gigantem IPIC, podle něhož by měl být přejmenován pro změnu stadion Santiago Bernabéu. Tedy další symbol slavného klubu.

Mnoho příznivců si na druhou stranu uvědomuje, že právě díky podobným partnerstvím se Real Madrid může chlubit tím, že je vůbec nejhodnotnějším sportovním klubem světa. I peníze z Blízkého východu přispívají na hvězdy jako Cristiano Ronaldo , Gareth Bale nebo James Rodríguez.

Prezident Realu Florentino Pérez navíc udělal z klubu za několik let svého působení stroj na peníze. Slavný gigant, jenž se potácel ve velkých dluzích, má rok od roku větší zisk. A zmíněný dluh splácí neuvěřitelným tempem 20% ročně. K tomu se mu daří i na sportovním poli.

Ne všechno jsou ale fanoušci ochotni titulům obětovat. Na internetu teď vtipkují, zda se kvůli Arabům nebude muset přejmenovat největší hvězda Realu Cristiano Ronaldo, jehož křestní jméno znamená „následovník Krista“.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud