22. května 2017 • 10:10

Šampioni z Realu řádili na náměstí, Ronaldo se bránil: Nejsem delikvent

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tenhle pocit čekali dlouhých pět let. Fotbalisté Realu Madrid v neděli s přehledem zvítězili v posledním kole La Ligy na půdě Málagy 2:0 a zvedli nad hlavy trofej pro španělské šampiony. A okamžitě propuklo bouřlivé juchání na hřišti, v šatně, na tiskové konferenci a po návratu do Madridu i na tradičním místě oslav „bílého baletu“, na Plaza de Cibeles. Prostě splněný sen. Jen největší hvězdu Realu Cristiana Ronalda na chvíli rozladila otázka na údajnou „kufříkovou kauzu“, která ve Španělsku žila před zápasem.



Pár dní před vyvrcholením La Ligy se na internetu objevilo video s komentářem, podle kterého se měl Cristiano Ronaldo v předposledním duelu na půdě Celty Vigo (Real vyhrál 4:1) obořit na soupeře se slovy: „Kufřík… Ty. Spousta peněz,“ která prý ještě doprovodil gestem předávání kufříku a počítání peněz.

Takhle mělo podle některých médií vypadat Ronaldovo gesto v zápase proti Celtě Vigo
Takhle mělo podle některých médií vypadat Ronaldovo gesto v zápase proti Celtě Vigo

Kufr („maletin“) je přitom ve Španělsku okřídlené spojení pro kontroverzní pozitivní motivaci týmu třetí stranou - ať už klubem nebo hráčem. Ronaldo tak mohl naznačovat, že hráče Celty Barcelona "podpořila" ve snaze obrat Real o body. Podezření se ovšem stočilo i opačně - že "bílý balet" podpořil soupeře, aby se tolik nesnažil...

SESTŘIH La Ligy: Málaga - Real Madrid 0:2. Bílý balet slaví po pěti letech titul
Video se připravuje ...

A Ronaldo musel ve víru mistrovských ohlas řešit i tohle nařčení… „Lidé o mně mluví, jako bych měl být nějaký delikvent, a přitom vědí ho*no,“ prohlásil podle deníku Marca. „Nejsem svatý, ale rozhodně nejsem žádný ďábel,“ dodal hvězdný Portugalec, který Real nasměroval k titulu v Málaze prvním gólem.

„Jsem hrozně šťastný, protože to byl parádní závěr sezony, nejlepší za několik let,“ vrátil se ale Ronaldo rychle k příjemnějším věcem a zamyslel se i nad důvody triumfu. „Inteligentní vedení, pomoc od trenéra a příspěvky těch, kteří hráli méně,“ vysekl CR7 poklonu kouči Zidanovi i svým méně hvězdným spoluhráčům. A to ještě Real čeká finále Ligy mistrů. „Bude to hrozně těžké, ale teď si prostě užijeme náš titul po pěti letech,“ dodal.

Málaga - Real Madrid: Hotovo, Real vyhrál a slaví titul po pěti letech!
Video se připravuje ...

A hráči „bílého baletu“ si oslavy opravdu užívali. Vše začalo už na hřišti a pokračovala divokým křepčením v šatně, několik hráčů pak „přepadlo“ kouče Zidana na tiskové konferenci a zlilo ho vodou a šampaňským. Divoký musel být i návrat do Madridu, kde šampiony čekaly tisíce lidí na legendárním náměstí Cibeles, na kterém Real slaví všechny své triumfy. A minimálně fanoušci tenhle večírek natáhli do brzkých ranních hodin. Tohle byla prostě noc španělských „campeones“!

SESTŘIHY: Real slaví TITUL! Sebral ho Barceloně, ta smutní i po výhře - podívejte se na VIDEA ze španělské ligy »

Kapitán Realu Ramos po zisku titulu: Ukázalo se, jak velký tým jsme
Video se připravuje ...

Málaga - Real Madrid: Fenomén Ronaldo! Zakončil sólo a Real bleskově vede 1:0
Video se připravuje ...

Málaga - Real Madrid: Ronaldo parádně nabil Kroosovi, tomu střela vůbec nesedla
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud