Jakub Dvořák
1. června 2018 • 04:25

Zidaneho konec? Tým čekal novou smlouvu, Ramos ho tušil už v únoru

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to šok. Jinak se to snad ani nedá nazvat. Razantní rozhodnutí Zinedina Zidaneho rezignovat na pozici trenéra Realu Madrid jen pár dní od historického triumfu v Champions League? To si nikdo nedokázal připustit. Totálně zaskočen byl prezident klubu Florentino Pérez, ale i madridské hvězdy. Ty si do poslední chvíle myslely, že na tiskové konferenci Zidane oznámí nový kontrakt. Místo toho přišel konec jedné éry. Jak Zidanův odchod ovlivní myšlení Cristiana Ronalda a koho doporučuje vedení bývalý kouč Fabio Capello?



Zatímco hlava Realu Florentino Pérez se o Zidanově odchodu dozvěděl s denním předstihem, v šatně panovala absolutní neinformovanost. Když se ve středu ráno rozkřiklo, že klub svolal mimořádnou tiskovou konferenci, hráči si mysleli, že jejich kouč obdrží od prezidenta vylepšenou smlouvu.

Rezignace? Ani jednoho z fotbalistů takové myšlenky nenapadly. Patnáct minut před začátkem se však šokující novinu dozvěděl kapitán Sergio Ramos a bylo na něm, aby tuto zprávu předal kabině. Tou to pořádně otřáslo. Když hráči psali na sociální sítě děkovné vzkazy, bylo znát, že nekončí obyčejný trenér, ale člověk, kterého si nesmírně váží.

„Jsem tak moc pyšný, že jsem mohl být tvým hráčem,“ napsal Ronaldo na Instagram ke společné fotografii a dodal. „Kouči, děkuji za vše.“

Právě Ronalda Zidaneho odchod může hodně ovlivnit. Poté, co mu z klubu odešli blízcí kamarádi Pepe, Coentrao či James, byl na trenéra Realu hodně fixovaný. Zidane to s Portugalcem zkrátka uměl. S málokterým koučem Ronaldo v Madridu dával najevo své radostné emoce, jako s ním.

Zinedine Zidane si podává ruku s prezidentem Realu Florentinem Pérezem
Zinedine Zidane si podává ruku s prezidentem Realu Florentinem Pérezem

Deník Marca dokonce píše o tom, že Zidaneho odchod bude mít přímý vliv na Ronaldovu budoucnost v klubu. Podle španělského listu nyní prezident Pérez nedovolí, aby Real opustil trenér i jeho největší hvězda ve stejnou chvíli. Třiatřicetiletý střelec tak nabude na ještě větším významu.

Co je však na Zidaneho konci zvláštní, je fakt, že o něm v únoru poté co Real porazil PSG, nevědomky promluvil Sergio Ramos.

„Možná když vyhrajeme opět Ligu mistrů, že si pak Zidane bude chtít odpočinout. Myslím si, že to je klidně možné. Každý si myslí, že automaticky zůstane, ale nikdy nevíte,“ prohlásil tehdy Ramos. O tři měsíce později musel tuto těžko stravitelnou zprávu přednést kabině jako realitu.

Se Zidaneho rezignací se okamžitě začalo spekulovat o tom, kdo na lavičku Realu usedne. Padají jména jako Arséne Wenger, Massimo Allegri z Juventusu, Mauricio Pochettino z Tottenhamu, ale i trenér madridské devatenáctky a bývalý hráč A-týmu Guti.

Právě za něho se přimlouvá i Fabio Capello, někdejší trenér „bílého baletu“. „Zidaneho náhradník? Já jsem jednoznačně pro Gutiho! Je to naprosto stejný případ jako byl před dvěma a půl lety Zizou. A pokud tohle nevyjde, pak připadají v úvahu pouze Conte a Sarri,“ dodal italský kouč.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud