16. srpna 2018 • 11:06

Zní kritika vůči Realu: Chybí tahoun v útoku, Ramos 25 gólů za sezonu nedá

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohra fotbalistů Realu Madrid s městským rivalem Atlétikem 2:4 po prodloužení v zápase o Superpohár UEFA přinesl hned novou debatu: Koho by měl „Bílý balet“ do konce přestupového období přivést? Po odchodu hvězdného Cristiana Ronalda do Juventusu se zatím neobjevila žádná adekvátní náhrada.



Velký nákup, který by alespoň částečně zacelil díru po Ronaldovi, zatím nepřišel. Trenér Julen Lopetegui v jednom z rozhovorů řekl, že by jeho roli v mužstvu měl nyní zastávat Gareth Bale, nicméně středeční superpohárové utkání ukázalo, že to tak snadno nepůjde. "Není pro nás normální čtyřikrát inkasovat a musíme se zlepšit. Trvám na tom, že jsme hráli dobře, ale Atlético nás trestalo góly," uvedl Lopetegui po zápase.

„Bílý balet“ by potřeboval kádr doplnit o hráče, který bude schopný, stát se útočným tahounem mužstva. Do popředí se tak zpět dostávají spekulace o možném příchodu Roberta Lewandovskiho z Bayernu Mnichov, či záložníka Edena Hazarda z Chelsea.

O kapitánovi belgické reprezentace se hodně mluvilo už před startem mistrovství světa a spekulace se ještě více rozjely poté, co před týdnem do Realu Madrid přestoupil jeho týmový kolega z Chelsea, brankář Thibaut Courtois. „Eden je skvělý hráč. Rád bych si s ním znovu zahrál. Uvidíme, co přinese budoucnost. Pokud se tu jednoho dne objeví, bude to skvělé,“ uvedl v jednom z rozhovorů belgický brankář.

Real Madrid prochází během léta 2018 velkými změnami. „Odchod Ronalda a Zidaneho je i na Real hodně. Nicméně vše se dá ještě zachránit, a to příchodem někoho, jako Lewandovski nebo Hazard. Podobnou hvězdu Real určitě potřebuje,“ myslí si bývalý obránce Manchesteru United Owen Hargreaves, který se v dresu Rudých ďáblu potkal s Cristianem Ronaldem a ví, jak je Portugalec klíčový pro klub, v němž hraje.

Mají-li se ale takovými tahouny stát současní útoční hráči Benzema, Bale, či Isco, potřebovali by se co nejrychleji dostat do střelecké pohody, aby byli schopní brát na sebe tíhu odpovědnosti tak, jako to uměl Ronaldo.

První jmenovaný se sice zapsal mezi střelce Superpoháru, když po půl hodině hry vyrovnal po centru Balea hlavou na 1:1, ale další šance nevyužil. Trochu paradoxem bylo, že ani jeden z útočného tria nešel zahrávat pokutový kop po ruce Juanfrana, naopak si míč postavil stoper Sergio Ramos.

„Myslím si, že penalta by ale měla být zahrávána útočnými hráči. Potřebují nabrat sebedůvěru, dávat góly a Ramos není hráč, který Realu vyhraje ligu a Ligu mistrů tím, že nastřílí 25 gólů,“ uvedl Hargreaves. „Penaltu měl kopat Benzema, Bale nebo Isco, to jsou hráči, kteří by měli atakovat tuto hranici a proměněnou penaltou by se mohli dostat do pohody,“ dodal.

Pochybností kolem hry Realu vyvstalo ale po prohře s Atlétikem mnohem více. Zdálo se, že obranou čtveřici má Lopetegui vyřešenou – Ramos, Varane, Marcelo, Carvajal. Ale čtyři inkasované branky vznesly určité pochybnosti i sem a je otázkou, zda by Real neměl popřemýšlet i nad posílením obranné formace.

Čas na zisk nových posil se ale „Bílému baletu krátí. O tom, jak moc potřebuje Real posílit, se ale jeho vedení musí začít rozhodovat velmi rychle. Na uzavření velkého přestupu mu totiž zbývá posledních patnáct dní.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud