8. srpna 2019 • 16:23

Tlustý Hazard? Do posily pálí fanoušci Realu, Fábregas ho hájí

Autor: mck
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je tím nejzvučnějším účastníkem letní migrace drahých hráčů do Realu Madrid. Od Edena Hazarda se ve španělském působišti čekají velké věci. Zatím však na sebe někdejší tahoun Chelsea strhl pozornost spíše velkou váhou. Ne úplně ideální forma belgického fotbalisty je u fanoušků Realu nemalým tématem. Řeči o přebytečných kilogramech ale zase někomu přijdou nemístné. Do tohoto tábora patří i Cesc Fábregas.



Hned, jak Realu Madrid započala příprava na novou sezonu, spustila se tsunami reakcí. Tu zapříčinila především nejvýraznější letní posila „bílého baletu“ Eden Hazard . Belgičan však nezaujal tak, jak by si sám přál.

Mnozí příznivci španělského giganta místo sdílení nadšení a natěšení na to, až uvidí novice v akci, pálili ostrými. „Opravdu jsme zaplatili 100 milionů za tlustého Hazarda?“ zněla jedna z uštěpačných poznámek.

Čerstvá zásilka z Chelsea se skutečně podle obrázků z měsíce července nezdála být v dokonalé formě. Údajně měla mít dokonce sedm kilogramů nadváhu. Z fotografií „oplácané“ hvězdy se ihned stala virální záležitost. Že pro Hazarda je vždy náročné vracet se po volnu do tréninkového procesu, je poměrně známá věc. Letošní extrém však zarazil mnohé.

Vyšší váha pak přišla kritikům vhod také v chvíli, kdy Real schytal výprask 3:7 od městského rivala Atlétika. Celkově zatím v pěti vystoupeních neukázal Hazard moc z toho, čím dlouhá léta uchvacoval na Ostrovech. Přestup mu tak zatím trochu hořkne, aniž by odehrál ostré utkání v La Lize či Lize mistrů. 

Že se osmadvacetiletý hráč stal až zbytečně moc trefovaným terčem, si myslí jeho bývalý spoluhráč z londýnského klubu Cesc Fábregas. Ten naopak pevně věří, že Hazard naplní veškerá očekávání. „Možná je pro něj příprava těžká, a je pravda, že hrát za Real je velká věc. Nicméně o něm vůbec nepochybuji. Tým potáhne,“ nechal se slyšet španělský středopolař momentálně působící v Monaku.

A kila navíc? „Překvapuje mě, že se mluví o váze. Zdá se, že lidé neviděli jeho sedm ročníků v Premier League,“ podotkl Fábregas.

Nyní Real Madrid čekají dvě přátelská utkání, a to proti Salcburku a AS Řím. Pak už začne ligový kolotoč. Tomu by chtěl po třech letech opět šéfovat Real Madrid. I proto se trenér Zinedine Zidane dočkal oné posily za 100 milionů eur (přibližně 2,6 miliardy korun).

Že masivní suma byla dobrou investicí, věří kromě Fábregase i útočník Samuel Eto´o. Podle něj by měl Hazard v bílém dresu zanedlouho dosáhnout na Zlatý míč. „Měl by ho vyhrát. Doposud nebyl dostatečně oceněn, ale nyní je v jednom z nejlepších týmů světa. Teď na něj bude upřena veškerá pozornost,“ uvedla kamerunská legenda.

Další týdny a měsíce napoví, zda Hazard verze červenec 2019 byl jen dočasnou odchylkou od jinak vysokého standardu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud