31. října 2019 • 20:04

Marcelo o úzkostech ve finále Ligy mistrů: Klidně na hřišti umřu!

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Málokdo si po třetí výhře ve finále Ligy mistrů v řadě oddechl tak, jako Marcelo. Levý bek Realu Madrid zpětně přiznal, že před klíčovým kláním cítil úzkosti jako ještě nikdy předtím. Jak se s pocitem vyrovnal?



„Před finále s Liverpoolem jsem cítil ohromný tlak,“ sdělil v otevřené zpovědi pro Player's Tribune. Byl to pro něj divný pocit, protože Real už předtím vyhrál dvě trofeje v řadě. „Ale když máte šanci zapsat se do historie, cítíte tíhu. A já ji z nějakého důvodu cítil víc. Nikdy jsem nezažil tak intenzivní úzkost, přemýšlel jsem o tom, že si zavolám doktora. Ale bál jsem se, že mě nepustí na hřiště.“

„Cítil jsem tlak na hrudi. Nemluvím o nervech, ty jsou ve fotbale normální, tohle bylo něco jiného. Povídám vám, bylo to, jako bych se dusil,“ přiblížil šílený stav. „Všechno začalo den před finále. Nemohl jsem jíst, spát, jenom jsem myslel na zápas.“

Oblíbený zadák zmínil, že nervy řeší před velkými zápasy vždy. „Jestli nejste nervózní před finále, nejste skutečný člověk. Prostě se snažíte nepodělat se!“ řekl. Před Liverpoolem to ale bylo něco jiného. Intenzivnějšího.

„Seděl jsem u své skříňky, snažil jsem se dýchat a říkal jsem si: 'Kolik dětí na světě hraje fotbal? Kolik z nich sní o tom, že si zahrají finále Ligy mistrů? Miliony. Uklidni se. Zavaž si kopačky, bratře.' Říkal jsem si, že když zvládnu dojít na hřiště, bude to dobré. Nic zlého se mi na trávníku nemůže stát. Vše kolem vás může šílet, ale když máte míč u nohy, přestanete myslet. Vše je tiché a klidné,“ sdělil Marcelo.

„Když jsem konečně došel na hřiště a stále těžce dýchal, řekl jsem si: Budu tu snad muset zemřít? S**u na to, klidně umřu!“ řekl Brazilec. Tak dramatické ale finále nebylo, Real i díky chybám brankáře Liverpoolu Lorise Kariuse vyhrál poměrně v klidu 3:1.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud