6. února 2020 • 23:00

Giganti v poháru shořeli: Real padl po přestřelce, Williams srazil Barcelonu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu Madrid a Barcelony překvapivě vypadli už ve čtvrtfinále Španělského poháru. "Bílý balet" v domácí přestřelce podlehl Realu Sociedad 3:4. Katalánci prohráli na stadionu dalšího baskického celku Bilbaa 0:1 brankou Iňakiho Williamse z třetí minuty nastavení.



Ödegaard na stadionu Santiago Bernabéu otevřel skóre ve 22. minutě z dorážky. Norský záložník se v 16 letech a 157 dnech stal historicky nejmladším hráčem, který nastoupil za A-tým Realu, a v jednadvaceti stále drží tento rekord.

Hráči Sociedadu zaskočili favorita i na začátku druhé půle a mezi 54. a 56. minutou laxní obranu dvakrát potrestal Isak. Švédskému útočníkovi navíc rozhodčí jeden gól neuznali pro ofsajd.

Real brzy odpověděl díky Marcelovi, ale v 69. minutě zvýšil na 4:1 Mikel Merino po Isakově přihrávce. Madridský tým poprvé pod trenérem Zinédinem Zidanem inkasoval čtyřikrát v jednom soutěžním zápase.

Domácí se ještě zvedli a čtvrtfinále zdramatizovali. Zásah Viníciuse Júniora ještě neplatil kvůli ofsajdu, ale v 81. minutě se prosadil náhradník Rodrygo a ve třetí minutě nastavení Nacho snížil na rozdíl jedné branky. Sociedad už těsný náskok udržel, přestože dohrával v oslabení bez vyloučeného obránce Andoniho Gorosabela. Real prohrál poprvé od loňského října a po 21 soutěžních duelech.

Do semifinále Copa del Rey tak postoupil další outsider. Před Sociedadem ve čtvrtfinále zvítězily Granada, která vyřadila obhájce trofeje Valencii, a Mirandés. Druholigový celek senzačně přešel přes Villarreal. Ve večerním utkání ještě Bilbao hostí Barcelonu.

Williams už v desáté minutě poprvé dostal míč do barcelonské sítě, ale gól ještě neplatil kvůli ofsajdu. Bilbao ve druhém poločase podržel brankář Unai Simón, který ve velkých šancích vykopl střely střídajícího Antoinea Griezmanna i kapitána Lionela Messiho.

Až v závěru nastaveného času Ibai Gómez poslal centr do šestnáctky, Williams přeskočil bránícího Sergia Busquetse a hlavou překonal bezmocného gólmana Marca-Andrého ter Stegena. Katalánci v srpnu prohráli ligový zápas v Bilbau 0:1 gólem Aritze Adurize z 89. minuty, tentokrát Athletic rozhodl ještě později.

Semifinále Copa del Rey tak bude mít nečekané složení. Před San Sebastianem a Bilbaem mezi nejlepší čtyřku soutěže postoupily další outsideři Granada, která vyřadila obhájce trofeje Valencii, a Mirandés. Druholigový celek zase senzačně přešel přes Villarreal.

Čtvrtfinále fotbalového Španělského poháru:

Real Madrid - Real Sociedad 3:4 (0:1)
Branky: 59. Marcelo, 81. Rodrygo, 90.+3 Nacho - 54. a 56. Isak, 22. Ödegaard, 69. Merino

Bilbao - Barcelona 1:0 (0:0)
Branky: 90.+3. Williams

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud