26. srpna 2020 • 11:25

Pečeť na odchod? Messiho dorazil rozhovor s Koemanem o pozici v týmu

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dosud nepředstavitelná věc nabývá čím dál reálnějších obrysů. Dlouho maximálně pevné propojení Lionela Messiho s Barcelonou chřadne. Hvězda touží po odchodu z klubu, ve kterém působí od roku 2001. Poslední kapkou měl být rozhovor s novým trenérem Ronaldem Koemanem. Čím měl nizozemský kouč pečetit Argentincovo rozhodnutí zaslat vedení klubu fax s žádostí o rozvázání kontraktu?



Zlá nálada v klubu, protesty fanoušků proti vedení, sezona bez trofeje, výprask ve čtvrtfinále Ligy mistrů (2:8 s Bayernem). V Barceloně neprožívají nejlepší období. Vliv to má i na největší hvězdu a klubovou ikonu Lionela Messiho. Ten touží po tom katalánský velkoklub opustit.

„Vaše privilegia v sestavě končí. Musíte dělat vše pro tým. V tom budu nekompromisní, musíte myslet na tým,“ měl říct mimo jiné dle argentinského zpravodajského kanálu Diario Olé šestinásobnému vítězi Zlatého míče Koeman.

Po rozhovoru s novým trenérem Ronaldem Koemanem, který Messiho značně rozladil a frustroval, měla hvězda zaslat vedení Barcelony fax s jasným vzkazem: chci rozvázat smlouvu a odejít jinam.

Jestliže k tomu opravdu dojde, opustí Messi Barcelonu po dlouhých dvaceti letech. Překonal snad všechny myslitelné klubové rekordy, na svém kontě má 748 zápasů, 646 gólů a 260 asistencí.

Slova nového kouče jsou ale jen zatím posledním z mnoha faktorů, které ve vztahu Messi - Barcelona hrají v posledních měsících roli. Tím vůbec největším je Josep Maria Bartomeu, prezident katalánského gigantu. 

„Bartomeu a jeho představenstvo musí okamžitě rezignovat. Podkopávají Messiho, aby se zachránili před hospodářským a sportovním nepokojem, který vytvořili. Pokud by rezignovali, stále by tu byla naděje, že Messi zůstane,“ napsal na svém Twitteru bývalý prezident Barcelony (2003-2010) Joan Laporta Estruch.

Po konci současného vedení volá i prezidentský kandidát Jordi Farré, který před pár nabízel řešení krize v podobě příchodu kouče Jürgena Kloppa. Farré se pochlubil fotkou, jak na recepci předává písemný požadavek na rezignaci Bartomeua a spol.

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Totální demolice Barcelony! Klidně odejdu mezi prvními, zoufal Piqué
Video se připravuje ...

Nejlepší přestupová období historie: Kdy se nejvíc zaskvěly Barca nebo AC Milán?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud