1. srpna 2021 • 19:15

Depayova paráda! Obhodil si obránce a opět skóroval. Zahraje si s Messim?

Autor: hai
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sklepnutí dlouhého pasu, perfektní obhození obránce a parádní trefa! Nizozemský křídelník Memphis Depay se v novém angažmá v Barceloně uvádí náramně. Během přípravy se při vítězství se Stutggartem 3:0 ukázkovým gólem prosadil i ve svém druhém startu za katalánský klub. „Jeho herní styl, síla a rychlost týmu značně pomáhá. Chemie mezi Depayem a Antoinem Griezmannem je navíc úctyhodná,“ chválil po utkání kouč Ronald Koeman pro klubovou televizi. Klíčová otázka však zní, v jakém složení se bude útok mužstva v nové sezoně La Ligy kvůli platovému stropu nacházet. Chybět by v něm podle španělských médií neměl ani Lionel Messi, jehož podpis smlouvy je údajně na spadnutí.



Nizozemská klika v Barceloně zafugovala perfektně.

Záložník Frenkie de Jong nejprve poslal od půlící čáry hřiště náramný pas přesně do náběhu Depaye. Ten si levačkou sklepl balon do běhu a se skákavým míčem předvedl velkou parádu. Ve vzduchu jej ještě přiťukl tak, aby v protipohybu přehodil hlavu obránce, který již neměl šanci zbrzdit pohyb a reagovat.

A ještě než míč dopadl, Depay jím z první propálil gólmana.

Křídelník tak ve 21. minutě otevřel skóre přípravného duelu se Stuttgartem, který Barcelona ovládla 3:0. Sedmadvacetiletý rychlík měl posléze značnou roli i ve druhém gólu katalánského celku, kdy se postaral o předfinální přihrávku na Griezmanna, jenž posléze asistoval teprve osmnáctileté hostující posile Yusufu Demirovi.  

Zatím se zdá akvizice Depaye z pohledu Barcelony jako perfektní byznys.

Na Camp Nou přišel jako volný hráč po vydařené sezoně v Lyonu, v níž se stal s 20 zásahy druhým nejlepším střelcem Ligue 1 hned po Kylianu Mbappém. A s 12 gólovými přihrávkami dokonce ovládl tabulku asistentů. Na své výkony navázal i na EURO 2021, kde ve čtyřech zápasech zaznamenal dvě trefy spolu s asistencí.

Nizozemec navíc přichází v idelním věku 27 let a jeho kontrakt je na poměry elitních fotbalistů skutečně skromný. Původně si měl Depay v novém působišti přijít na 135 tisíc eur týdně, podle portálu goal.com pak dokonce souhlasil s plošným snížením mzdy o 30% na 96 tisíc eur, tedy v přepočtu zhruba 2,5 milionu korun.

Pro srovnání: Depayův konkurent v útoku Griezmann si podle španělských zdrojů přijde na 404 tisíc eur, v jednom kuse zraněný křídelník Ousmane Dembélé pak na 245 tisíc eur.

Že nejde o ideální přestup jen v teoretické rovině, dokazuje Depay i na hřišti. Gól v katalánském dresu vstřelil v obou duelech, do nichž nastoupil. Před střetnutím se Stuttgartem totiž suverénně proměnil penaltu proti Gironě.

V Barceloně mu pak nahrává i fakt, že se těší nejen ze spolupráce s reprezentačním parťákem de Jongem, ale i s koučem Ronaldem Koemanem. Ten jej v nizozemském národním týmu vedl v letech 2018 – 2020.

Když právě Koeman hodnotil přínos útočné dvojice Griezmann – Depay, zazněla i narážka na stěžejní téma pro katalánský celek. „Oba v útoku dokáží hrát na různých pozicích. Sergio Aguero a snad i Lionel Messi se rovněž připojí…“

Právě otázka setrvání Lionela Messiho je v Katalánsku otázkou číslo 1.

S dalším osudem šestinásobného držitele zlatého míče je úzce spjata i otázka, jak se Barcelona dokáže vměstnat do platového stropu La Ligy.

Naposledy obletěla fotbalový svět zkraje července zpráva, podle níž nemůže Barca registrovat žádné nové hráče včetně Depaye nebo Agüera. Od té doby žádné oficiální potvrzení či vyvrácení nepřišlo, nicméně na Camp Nou podle prosakujících informací čile probíhají jednání o přesunech Griezmanna zpět do Atlétika Madrid a Miralema Pjaniče do Juventusu.

Už v pondělí by však mohl podle katalánského deníku Mundo Deportivo podepsat Lionel Messi nový kontrakt a záhy se připojit do přípravy. Vše totiž směřuje k tomu, aby argentinský kouzelník stihl 8. srpna přátelský souboj o trofej Joan Gampera s Juventusem.

A diváci by tak opět mohli být svědky prestižního souboje Lionel Messi – Cristiano Ronaldo.

K tomuto snu však bude muset Barcelona značně škrtat.

Jisté je, že nový ročník La Ligy začíná 13. srpna a v kancelářích na Camp Nou tím pádem bude v příštích dnech pořádně živo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud