5. srpna 2022 • 16:38

Lewandowského vítali na Camp Nou: Cítím hrdost, děkoval v katalánštině

Autor: ČTK, jon, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Polský fotbalista Robert Lewandowski se oficiálně představil fanouškům Barcelony po červencovém přestupu z Bayernu Mnichov. Třiatřicetiletého kanonýra na stadionu Camp Nou přivítalo téměř 60.000 příznivců.



Katalánský klub navzdory velkým finančním problémům koupil Lewandowského za 50 milionů eur (asi 1,23 miliardy korun) včetně bonusů. Sedminásobný nejlepší střelec bundesligy, kterému v Mnichově zbýval poslední rok smlouvy, podepsal s Barcelonou kontrakt na čtyři sezony. S týmem trenéra Xaviho absolvoval část předsezonního turné v USA, ve třech přípravných zápasech se gólově neprosadil.

„Nebylo to snadné, ale teď už jsem tady. Jako hráč Barcy cítím velkou hrdost. Moc děkuji,“ řekl Lewandowski fanouškům mixem katalánštiny a angličtiny. V novém modročerveném dresu s číslem devět na stadionu předvedl i několik triků s míčem a fanoušci ho ocenili bouřlivým aplausem.

Lewandowski 21. srpna oslaví 34. narozeniny, což nepovažuje za problém. „Myslím, že můj věk teď není důležitý, je to pouze číslo. Cítím se lépe než v devětadvaceti,“ prohlásil dvojnásobný nejlepší fotbalista světa podle FIFA.

Kapitán polské reprezentace opustil Bayern po osmi letech, během nichž s ním získal osm německých titulů a v sezoně 2019/20 přidal i triumf v Lize mistrů. Za sebou má také angažmá v Dortmundu a Poznani. Lewandowski v minulé sezoně zaznamenal 50 gólů ve 46 soutěžních duelech. Za Bayern nasázel celkem 344 branek v 374 utkáních a překonal několik rekordů legendárního útočníka Gerda Müllera.

Lewandowski v Americe. Podívejte se, jak trénoval s Barcelonou
Video se připravuje ...

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud