30. července 2011 • 13:46

Sestavu pro fotbalové derby určili trenérům přes mobily fanoušci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neobvyklou předehru měl přípravný zápas mezi jihoafrickými rivaly Kaizer Chiefs a Orlandem Pirates. Základní sestavy obou týmů totiž vybírali prostřednictvím mobilních telefonů fanoušci. Podle serveru BBC jich celkem hlasovalo přes deset milionů.



O akci se postaral sponzor zápasu, díky němuž budou moci fanoušci také rozhodovat o jednom ze tří povolených střídání a to hlasováním před poločasovou přestávkou.

Zatímco u příznivců se nápad setkal s nadšením, trenér Kaizer Chiefs Vladimir Vermezovič byl proti. Pár dnů před uzávěrkou totiž v jeho týmu chyběla jedna z opor záložník Siphiwe Tshabalala.

"Je to idol mnoha dětí, ale protože kvůli hlasování si musíte koupit pivo, tak ho nemůžou volit," prohlásil kouč.

Jihoafrický reprezentant Tshabalala se nakonec do základu vešel a přestože se v jednu chvíli na křídlech sestav podle fanoušků objevovali oba brankáři, neliší se konečné základní jedenáctky od týmů preferovaných trenéry.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud