12. prosince 2011 • 12:17

Pokuta za simulaci. Lavičkovo Sydney trestalo vlastního hráče

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový klub Sydney, který trénuje už třetí sezonu Vítězslav Lavička, dal pokutu vlastnímu hráči za simulování. Obránce Shannon Cole upadl téměř bez kontaktu se soupeřem v pokutovém území v závěru nedělního utkání proti Gold Coast, ale rozhodčí stejně pokutový kop neodpískal.



Cole se k filmování přiznal den po zápase, který skončil bezgólovou remízou. "Očekával jsem, že budu faulovaný, ale nestalo se to. Uvědomil jsem si, že jsem udělal špatnou věc, hned jak jsem dopadl na zem. Proto jsem ani nevolal po penaltě a hned jsem vstal a vracel se na svou pozici," uvedl dnes obránce s jedním startem za australskou reprezentaci.

Podle interního klubového pravidla o zákazu filmování dostal Cole pokutu, jejíž výše nebyla zveřejněna. "Shannon měl dost odvahy k tomu, aby uznal, že udělal chybu, a trest přijal," řekl šéf klubu Dirk Melton.

Sydney je po deseti zápasech ligové sezony na čtvrtém místě tabulky pět bodů za vedoucím Brisbane.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud