19. ledna 2015 • 20:44

Weiss, to je chlapeček, říká Máčala z Kataru. Za penězi chodí všichni

Autor: iSport.cz, koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNĚ PŘÍMO Z KATARU | V oblasti Perského zálivu má jeho jméno hodně silný zvuk. Milan Máčala v arabském světě trénuje už jednadvacet let a ve zdejším prostředí se skvěle orientuje. Bývalý kouč Bahrajnu v současnosti vede katarský klub Al Ahlí. Soupeřem v lize mu je i Vladimír Weiss mladší, který si přestupem do Lekhwiya SC vysloužil nálepku zlatokopa. Co o slovenském reprezentantovi řekl Milan Máčala v rozhovoru pro úterní Sport?



„Nějak se nepohodl v Olympiakosu Pireus, trenér ho přestal stavět. Dostal nabídku z Kataru a majitel Lehkwyie je zároveň vlastníkem pařížského PSG. Takže se to možná za půl roku otočí a půjde do Francie,“ věří Máčala, že Katar není jeho poslední zastávka.

„Že šel za penězi? Prosím vás, kdo nejde?! Všichni jdou. Proč myslíte, že chodí hráči třeba do Španělska? Pro Vlada je důležité, aby si udržel výkonnost. Měřítkem pro něj není katarská liga, ale reprezentace. Zatím hraje za nároďák dobře,“ soudí kouč.

„Podobný případ je Stoch. Oba vypadají jako konfliktní hráči. Ale já když s Vladem sedím… To je chlapeček,“ usmívá se Máčala. „Má výbornou útočnou fázi. Je rychlý a balon vede neuvěřitelně. Jako Messi,“ dodává uznávaný odborník.

„V obranné fázi je to trošku slabší, ale když mám hráče, který dovede dát gól anebo ho připravit, tak trošku přivřu oči nad jeho defenzivou. Samozřejmě, že mu ale každý říká, že se musí s daným hráčem vracet,“ připouští Máčala

Do Kataru by brzy mohla přibýt i ještě větší hvězda, než je mladý Slovák Weiss, už delší dobu se píše o přestupu Xaviho, o kterého stojí klub Al Arabi. „Barcelona má odsud sponzora, všude se o tom píše. Myslím ale, že spíš půjde na konec kariéry do USA. Promluví si s Raúlem, který tam hraje a povykládá mu detaily,“ myslí si Milan Máčala.

„V Americe jsou větší možnosti, co se týká reklamy. Tady žádný reklamní trh nefunguje. Na to se bude Xavi dívat. V Kataru je všechno dotované a peníze se rozdělují podle umístění,“ vysvětluje bývalý kouč české reprezentace.

Velký rozhovor s Milanem Máčalou čtěte v úterním vydání deníku Sport!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud