15. února 2017 • 18:10

Konec komedií na hlavě! V Emirátech zakazují bláznivé účesy, hrozí i pokuty

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chceš hrát fotbal ve Spojených arabských emirátech? Tak žádné bláznivé účesy! Fotbalové asociaci se totiž „komedie“ na hlavě nelíbí. Podle ní nevyhovuje více než čtyřicet hráčů, mezi nimiž je například ghanský reprezentant Asamoah Gyan. Zda je účes v pořádku, mají dokonce před zápasy kontrolovat rozhodčí.



V islámské zemi se nelíbí hlavně takzvané „Qaza“ účesy, kdy je část hlavy vyholená. Fotbalová asociace ve Spojených arabských emirátech se tak teď rozhodla, že podobné účesy hráčům zakáže. Proto vytvořila nové pravidlo o nevyhovujících účesech.

Přesně 46 fotbalistů nyní dostalo varovný dopis, že s podobným účesem hrát nesmí. Kdyby pravidlo nerespektovali, můžou následovat pokuty a dokonce i suspendace.

Mezi hráči, kteří svým účesem nevyhovují, je také známý útočník Asamoah Gyan. Bývalý hráč Udine či Sunderlandu momentálně hostuje v arabském klubu Al Ahli z čínské Shaghaie a svým extravagantním účesem je známý.

Pokud chce ale Gyan v Emirátech pokračovat, musí nejdřív navštívit kadeřníka. A s ním dalších 45 fotbalistů. To už udělal například Omar Abdulrahman, u kterého se asociaci zase nelíbilo, že má vlasy až moc dlouhé.

Fotbalista Omar Abdulrahman musel podle nových pravidel v Arabských emirátech svůj účet zkrátit
Fotbalista Omar Abdulrahman musel podle nových pravidel v Arabských emirátech svůj účet zkrátit

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud