16. února 2017 • 15:36

Hvězdný sudí končí v Premier League! Clattenburg míří do Saúdské Arábie

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z nejrespektovanějších fotbalových rozhodčích Mark Clattenburg již nebude pískat anglickou Premier League, neboť přijal lukrativní nabídku ze Saúdské Arábie. Informuje o tom vedení anglických profesionálních rozhodčích.



Jednačtyřicetiletý Clattenburg v loňském roce pískal finále Ligy mistrů i evropského šampionátu. Dostalo se mu tak nejvyšších uznání, jakých mohl dosáhnout. V prosinci připustil, že by zvažoval případnou nabídku na působení v čínské superlize.

"Aktuálně nemám na stole žádnou nabídku, ale pokud přijde, budu ji zvažovat. Momentálně jsem pod smlouvou v Premier League, kde pískám dvanáct nádherných let. Musím ale myslet na svou budoucnost," řekl tehdy.

Nakonec ho zlákalo vedení fotbalu v Saúdské Arábii. Zda jde o roli rozhodčího či funkcionáře, zatím není známo. Podle médií by měl nahradit krajana Howarda Webba, který v Saúdské Arábii dělá šéfa sudích. Očekává se, že posledním zápasem Premier League byl pro Clattenburga víkendový duel Arsenalu s Hullem (2:0).

Clattenburg pískal v anglickém fotbale od 25 let. Do Premier League byl nasazován od roku 2004.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud