8. srpna 2017 • 12:30

Mourinho hraje hru s Realem: Pokud Bale nenastoupí, budu o něj bojovat

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je jeho partie, tady se cítí výborně. Trenér Manchesteru United José Mourinho rozehrál na tiskové konferenci před zápasem s Realem Madrid o evropský Superpohár další z mnoha psychologických her. Portugalský kouč se zaměřil na hvězdu soupeře Garetha Balea a naznačil, že by ho rád přetáhl. Trenér „bílého baletu“ Zinedine Zidane se ale rozhodit nenechal a soustředil se jen na prestižní duel.



José Mourinho může mít po přípravě dobrou náladu, United prohráli jen jednou s Barcelonou, naopak porazili například Manchester City, Sampdorii či na penalty Real Madrid. A právě proti „bílému baletu“ se nyní utkají v souboji o Superpohár UEFA.

Portugalského trenéra každopádně nezajímá jen zápas proti jeho bývalému klubu. Na tiskové konferenci se zaměřil na ještě ožehavější téma. Na Garetha Balea. Spekuluje se totiž o tom, že Real chce přivést za každou cenu talent Monaka Kyliana Mbappého a byl by dokonce ochotný hvězdného Velšana obětovat.

„Pokud Bale proti nám nastoupí v základní sestavě, je to zřejmý signál, že chce zůstat v Realu Madrid,“ tvrdil Mourinho. „Jestli ovšem nenastoupí, budu o něj bojovat s dalšími, kteří ho chtějí získat,“ vyslal Portugalec rivalovi jasnou zprávu.

„Pokud bude Bale na odchodu, budu na něj čekat,“ dodal otevřeně Mourinho. Kouč United tak vyvinul na soupeře před sledovaným zápasem určitý tlak. Trenér Realu Zinedine Zidane se ho ale snažil okamžitě odpálit.

Hvězdný Gareth Bale na tréninku Realu Madrid před zápasem proti Manchesteru United
Hvězdný Gareth Bale na tréninku Realu Madrid před zápasem proti Manchesteru United

„Mourinho zítra postaví svůj tým a já zase svůj. Můžete hrát hry, ale to na tomto faktu nic nezmění. Nejdůležitější je, že jsme soustředění. Bale je hráčem Realu a mě zajímá jen zápas. Jsme tu, abychom vyhráli,“ tvrdil Francouz.

Podobně se k tématu vyjádřil kapitán „bílého baletu“ Sergio Ramos. „Bale je náš hráč a my jsme rádi, že ho mezi sebou máme,“ řekl španělský stoper.

„Každý si musí o své budoucnosti rozhodovat sám, nikdo mu do toho nemůže mluvit. Do konce srpna se může stát cokoliv. Jsme ale klidní, protože Gareth je skvělým fotbalistou, proto je v Realu, kde hrají ti nejlepší,“ dodal Ramos.

Kauza Bale by mohla žít klidně až do konce přestupového období. Vítěze evropského Superpoháru ale určitě poznáme už dnes. Real Madrid se utká s Manchesterem United v makedonské Skopje od 20:45. Zápas můžete sledovat ONLINE.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud