14. května 2018 • 19:11

První přesuny trenérů: Tuchel jde do PSG, Mancini přebírá Itálii

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Němec Thomas Tuchel bude novým trenérem fotbalistů Paris St. Germain. Bývalý kouč Dortmundu nahradí na lavičce francouzských mistrů Španěla Unaie Emeryho. Tomu vypršela smlouva a klub nevyužil opci, nejspíš i proto, že ambiciózní a drahými posilami nabitý celek v Lize mistrů dvakrát za sebou ztroskotal v osmifinále.



Čtyřiačtyřicetiletý Tuchel dva roky trénoval Borussii Dortmund, kam přišel jako nástupce úspěšného Jürgena Kloppa. Loni dovedl mužstvo k triumfu v Německém poháru, ale pár dnů poté skončil. Podle médií měl velké neshody s vedením.

S pařížským klubem uzavřel Tuchel, o kterého podle médií stál i londýnský Arsenal, dvouletou smlouvu. Mezi jeho svěřence by měl patřit i hvězdný brazilský útočník Neymar, třebaže se spekuluje o jeho chystaném přestupu do Realu Madrid.

Italy bere Mancini

Trenér Roberto Mancini převezme italskou fotbalovou reprezentaci. Třiapadesátiletý kouč, jenž minulý týden předčasně ukončil angažmá v Petrohradu, se dohodl na angažmá se zástupci italského svazu. Před podpisem smlouvy je ale ještě třeba dojednat detaily.

"Ještě cizelujeme některé aspekty, ale můžeme říct, že dohoda s Mancinim jako italským trenérem je hotová. Jsme spokojení a stejně tak Mancini, jeho nadšení bylo v rozhodování hlavním faktorem," uvedl za svaz komisionář Roberto Fabbricini.

Mancini, jenž se v neděli dohodl v bohatém ruském klubu na předčasném ukončení smlouvy platné do roku 2020, dnes přiletěl do Itálie. Na úterý má dohodnutou schůzku v sídle italského svazu. "Uvidíme, co bude," řekl bez dalších podrobností.

Lavička národního týmu je volná od listopadu, kdy Itálie neuspěla v baráži o mistrovství světa se Švédskem. Po historické blamáži skončil Gian Piero Ventura a mužstva se dočasně ujal Luigi Di Biagio. Největší favorit na uvolněný post Carlo Ancelotti minulý týden nabídku svazu odmítl.

Bývalý reprezentační útočník Mancini v minulosti trénoval několik předních klubů, mimo jiné Inter Milán, Galatasaray či Manchester City, který dovedl v roce 2012 k prvnímu anglickému titulu po 44 letech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud