26. dubna 2019 • 19:09

Úspěch českého mladíka z Liverpoolu! Zvládl drama a slaví trofej

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle úspěch se počítá! Český brankář Vítězslav Jaroš slaví v Anglii vítězství v FA Youth Cupu, jeho Liverpool U18 ve finále zdolal stejně staré hráče Manchesteru City. Sedmnáctiletý talent odchytal celý zápas a pomohl k triumfu 5:3 na pokutové kopy, po 120 minutách dramatický zápas skončil 1:1.



Odchovanec Slavie na Ostrovech působí už téměř dvě sezony a ve slavném klubu si postupně buduje dobrou pozici. Na podzim chytal i v prestižní UEFA Youth League, mládežnické obdobě Ligy mistrů, kde čelil i o dva roky starším protivníkům. Jaroš si totiž místo v bráně dorostu Liverpoolu vybojoval už jako sedmnáctiletý.

A mezi povedené milníky kariéry si teď může připsat další položku.

FA Youth Cup má v Anglii váhu, čtvrteční finále přímo na stadionu akademie City sledoval třeba i kouč „áčka“ Pep Guardiola. Ten viděl, jak mladící z Manchesteru ještě čtyři minuty před koncem sahali po poháru, který jim ovšem nakonec unikl.

Radost mladíků Liverpoolu po penaltovém rozstřelu, ve žlutém dresu český brankář Vítězslav Jaroš
Radost mladíků Liverpoolu po penaltovém rozstřelu, ve žlutém dresu český brankář Vítězslav Jaroš

City dal náskok přesnou trefou do šatny Touaizi, Jaroš pak ve druhé půli vytáhl několik důležitých zákroků. Když už se zdálo, že se spoluhráči odejde poražený, těsně před koncem vyrovnal Bobby Duncan. Šikovný 17letý Angličan v probíhající sezoně nasázel už dvaatřicet gólů, dříve přitom působil právě v barvách finálového soupeře.

Utkání pokračovalo prodloužením, které rozhodující branku nepřineslo. Na řadu tak přišly penalty. První tři střelci byli bezchybní, pak ale Palmer trefil jen břevno Jarošovy brány. A protože zbývající hráči Liverpoolu se nemýlili, mohli slavit zisk trofeje.

„Bylo to těžké. Šlo v podstatě o zápas venku, když jsme sem přijeli, všude kolem byly vlajky soupeře. Tým si zaslouží pochvalu za to, že zápas zvládl odehrát takhle. Jsem na mužstvo velmi hrdý,“ radoval se kouč osmnáctky Liverpoolu Barry Lewtas.

Jeho celek zároveň ještě usiluje i o vítězství v ligové soutěži, ve skupině Sever dorostenecké Premier League je aktuálně druhé, přičemž na vedoucí Derby ztrácí tři body a má zápas k dobru. Jaroš by tak do své sbírky brzy mohl přidat další medaili, s tou za triumf v FA Youth Cupu se pochlubil na svém instagramovém profilu.

Vítězslav Jaroš se pochlubil medailí za vítězství v FA Youth CupuFoto Instagram/vitek_jaros

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud