Jonáš Bartoš
6. února 2020 • 10:12

Pekhart blízko angažmá v Polsku! Ze Španělska ho lanaří silná Legia

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník by mohl brzy změnit fotbalovou adresu. Tomáš Pekhart, momentálně působící ve druhé španělské lize v Las Palmas, je v hledáčku Legie Varšava. Lídr polské Ekstraklasa podle informací iSport.cz o útočníka projevil vážný zájem a nabídl mu velmi dobrou smlouvu, nyní o odstupném jednají kluby. Vše spěje k dohodě, která vyústí ve tříapůlletý kontrakt.



Legia už se o Pekharta zajímala v létě 2017, kdy ukončoval své angažmá v řeckém AEK Atény, tehdy ale k dohodě nedošlo. Nyní polský lídr útočníka znovu naťukl. Těsně před startem jarní fáze soutěže shání schopného, důrazného zakončovatele. A zkušený český střelec splňuje parametry.

Pekhart hraje poslední sezonu a půl ve druhé španělské lize, za Las Palmas odehrál v aktuálním ročníku 17 zápasů a vstřelil pět gólů, je nejlepším střelcem momentálně desátého celku tabulky.

Legia podle informací iSport.cz nabídla 30letému útočníkovi velmi dobrou smouvu, na nové adrese by měl podepsat tříapůlletý kontrakt. Což je pro ostříleného forvarda jistě velmi dobrá nabídka.

V Las Palmas běží současná smlouva Pekhartovi ještě na příští sezonu, kluby musely jednat o odstupném. Ve Španělsku byl vytáhlý hráč po životní stránce hodně spokojený, navíc se i přes velkou konkurenci dostával na hřiště. O Vánocích se dočkal potomka, manželka Adéla porodila 19. prosince dceru Noelii Sarah. Poslední vývoj směřuje k tomu, že zájem z Polska je opravdu vážný a všechny strany se blíží k dohodě.

V Polsku může Pekhart přijít do silného, rozjetého klubu. Legia po 20 podzimních kolech vede ligu o dva body před Cracovií a má ty nejvyšší ambice. Jarní čát ligy startuje v neděli proti LKS Lodž. Z českých hráčů působil v Legii naposledy Adam Hloušek, který s Pekhartem hrál v Norimberku.

Český útočník už prošel angažmá v Anglii (Tottenham), Německu (Norimberk, Ingolstadt), Řecku (AEK Atény), Izraeli (Hapoel Beer Sheva) a naposledy ve Španělsku (Las Palmas). V Česku působil ve Slavii, Jablonci a Spartě. S reprezentací odehrál EURO 2012 v Polsku, celkem má 19 startů a vstřelil dva góly.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud