Jonáš Bartoš
10. února 2020 • 22:05

Pekhart už patří Legii! Polskému lídrovi kývl na zajímavý kontrakt

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nová štace, nová výzva! A pořádná, rovnou v aktuálně nejlepším klubu polské ligy. Tomáš Pekhart po roce a půl mění dres. Sluníčko a pláže v Las Palmas, kde hrál druhou španělskou ligu, vystřídá angažmá v Legii Varšava. Třicetiletý český útočník v pondělí úspěšně zvládl lékařské testy a večer podepsal smlouvu na dva a půl roku, tedy do června 2022.  



Server iSport.cz o námluvách Legie s vytáhlým šutérem informoval na konci minulého týdne. Vývoj událostí nabral rychlý spád a v pátek už Pekhart seděl v letadle do Varšavy. Přes víkend zvládl první část zdravotních testů, prohlédl si zázemí klubu, pohovořil se šéfy.

V neděli z tribuny sledoval první jarní ligový zápas Legie proti LKS Lodž, poslednímu celku tabulky. A viděl pořádné drama. Hostující outsider dlouho vedl 1:0, domácí ale za vydatné podpory fanoušků (23 898 diváků) v poslední dvacetiminutovce utkání otočili a zvítězili 3:1. „Pecka,“ komentoval Pekhart první dojmy z klubu.

O den později, v pondělí, už finišoval celý transfer. Pekhart zvládl druhou část zdravotních testů a večer podepsal novou smlouvu. Třicetiletý forvard se dočkal velmi zajímavého kontraktu. Jednak délkou (2,5 roku) i finančními podmínkami. Tuhle nabídku zkrátka hráč s bohatými zkušenostmi jen tak nemohl ležet ladem.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

„Jsem hráč, který tvrdě pracuje a vždy dává týmu sto procent. Vím, jak střílet góly. Myslím, že se svými fyzickými dispozicemi do ligy rychle zapadnu a přizpůsobím se stylu týmu,“ prohlásil Pekhart krátce po svém přestupu pro klubové stránky.

Z herního projevu mužstva, který sledoval v neděli z tribuny, byl nadšený. „Jako hráči mně přesně tohle vyhovuje. Je to podobné fotbalu, ve kterém jsem vyrůstal v Česku. Těším se na hraní před takovými skvělými fanoušky. Jejich přístup v nedělním zápase byl mimořádný. Fandili 90 minut, i když Legia prohrávala. Mohu říci, že takový doping pro tým jsem viděl poprvé v životě,“ dodal rodák ze Sušice.

Pekhart strávil poslední rok a půl v Las Palmas, v aktuální sezoně druhé španělské La Ligy zasáhl do 17 zápasů a vstřelil pět gólů. Na Kanárských ostrovech byl i s manželkou velmi spokojený, před Vánoci se jim narodila dcera Noelia Sarah.

Legia už se o Pekharta zajímala v létě 2017, kdy ukončoval své angažmá v řeckém AEK Atény, tehdy ale k dohodě nedošlo. Nyní polský lídr útočníka znovu naťukl a transfer dopadl úspěšně. Před Pekhartem stojí zajímavá výzva – Legia patří k největším klubům v Polsku s velkou fanouškovskou základnou, působil zde i plzeňský obránce Adam Hloušek. Momentálně vévodí polské Ekstraklase s dvoubodovým náskokem na KS Cracovia.

Český útočník už prošel angažmá v Anglii (Tottenham), Německu (Norimberk, Ingolstadt), Řecku (AEK Atény), Izraeli (Hapoel Beer Sheva) a naposledy ve Španělsku (Las Palmas). V Česku působil ve Slavii, Jablonci a Spartě. S reprezentací odehrál EURO 2012 v Polsku, celkem má 19 startů a vstřelil dva góly. V novém angažmá se může představit v sobotu na hřišti Rakówa.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud