18. října 2020 • 13:19

Robinhův návrat domů trval týden, dohnalo ho obvinění ze znásilnění

Autor: vmn, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po návratu z Turecka se chtěl vrátit domů a hrát za klub, kde vyrůstal. Klidně i za almužnu. Jenže smlouva, kterou Robinho podepsal s FC Santos, vyvolala aféru a konflikt s hlavním sponzorem kvůli neukončenému soudnímu procesu a obvinění ze sexuálního napadení. Kontrakt nakonec trval přesně týden.



Pro FC Santos to vypadalo jako ideální příležitost. Robinho po návratu z Turecka chtěl hrát za klub svého dětství a souhlasil i s mizivou gáží v přepočtu 6000 korun měsíčně.

Jenže roky staré obvinění ze sexuálního napadení se s útočníkem táhne jako koule na noze a kontrakt podepsaný minulou sobotu pořádně naštval hlavního sponzora Santosu – ortodontickou firmu.

„Většina našich klientů jsou ženy a smlouvu s Robinhem vidíme jako výraz neúcty k nim. Proto jsme ukončili smlouvu s FC Santos,“ napsala společnost na sociální síť s tím, že s ní podpis nikdo z klubu dopředu nekonzultoval.

Brazilský fotbalista Robinho byl na devět let obviněný za sexuální násilí
Brazilský fotbalista Robinho byl na devět let obviněný za sexuální násilí

Reakce z klubu přišla rychle a smlouva je nyní pozastavená. „"Santos a Robinho se po vzájemné dohodě rozhodli přerušit smlouvu uzavřenou 10. října, aby se hráč mohl naplno soustředit na svou obhajobu u soudu v Itálii," uvedli zástupci Santosu v prohlášení na twitteru.

Bývalý hráč Realu Madrid, Manchesteru City nebo AC Milán se měl znásilnění dopustit právě při angažmá na severu Itálie v lednu 2013. K soudu šel případ až o čtyři roky později a dostal 9 let vězení, jenže trvá na své nevině a odvolal se. O odvolání pořád ještě není rozhodnuto.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud