14. prosince 2020 • 18:15

Nezmar do polské ligy? Už jednal pod Beskydy, přihlížel výprasku

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar bez fotbalu možná dlouho nevydrží. Po zářijovém definitivním odchodu z Edenu okamžitě začal probírat nabídky, ta nejčerstvější je z Polska. Podle magazínu Przegląd Sportowy už probíhají námluvy s navrátilci do Ekstraklasy z Bielsko-Biały.



Podle polského sportovního serveru ještě dohoda mezi Podbeskidzie Bielsko-Biała ještě není definitivně potvrzená, Jan Nezmar už měl ale s vedením posledního týmu polské ligy třikrát jednat. Jednou prostřednictvím videokonference, pak už naživo přímo v Polsku.

„Videohorovu se zúčastnili Nezmar, prezident Podbeskidzie Bogdan Kłys a trenér Krzysztof Brede. Nezmar poprosil o čas na rozmyšlenou s tím, že ho zajímají pouze dlouhodobé projekty a  chce se s klubem seznámit zblízka,“ píše Przegląd Sportowy.

Na polskou stranu Beskyd dorazil na konci listopadu. V historickém městě v podhůří strávil několik dní, sledoval tréninky a viděl i zápas s Piastem Gliwice. Ten pro navrátilce do nejvyšší polské soutěže dopadlo neslavně – porážkou 0:5.

„Pak se vrátil domů do Liberce a v blízké budoucnosti se ukáže, jestli nabídku přijme. Obě strany si stanovily základní podmínky, Nezmar už dopředu vyloučil, že by v Podbeskidzie pracoval na plný úvazek,“ zjistil server.

Sám bývalý útočník na možné nové angažmá reagoval pro sport.cz. „Jedná se o jeden z klubů, které jsem během minulých týdnů navštívil. Nicméně podobným způsobem jsem byl v kontaktu s dvěma dalšími zahraničními kluby. A zájem o spolupráci projevili všude. Je vysoce nepravděpodobné, že bych během nejbližších šesti měsíců nastoupil v jakémkoliv fotbalovém klubu na nějaké stálé pozici,“ uvedl Nezmar.

V Polsku si všímají Nezmarova zajímavého profesního životopisu. Nejen úspěšné hráčské i manažerské kariéry v Liberci, ale také ve Slavii, kde spolu s realizačním týmem Jindřicha Trpišovského vybudoval tým, který aktuálně vládne českému fotbalu.

Na konci srpna ale 43letý Nezmar po letech Eden opustil, roli hrály i rozdílné pohledy na sešívaný vývoj, který měl s TOP managementem.

„Honza si zaslouží respekt a úctu. Pomohl vytvořit jeden z nejsilnějších klubů regionu. Vždy bolí, když odchází člen rodiny. Každý ale má právo jít svojí cestou,“ rozloučil se s ním na Twitteru Jaroslav Tvrdík.

Podbeskidzie Bielsko-Biała hraje nedaleko česko-polských hranic, přibližně 40 kilometrů od Těšína. Klub vznikl v roce 1995 spojením místních menších klubů a mezi lety 2011 a 2016 působil mezi polskou elitou, kam se letos po čtyřletém působení ve druhém patře vrátil. Na zrekonstruovaný stadion se vejde přes 15 tisíc diváků, kteří ale zatím příliš radosti nemají. Po 13 kolech Ekstraklasy je Podbeskidzie s devíti body poslední.

Šéf slávistického klubu Jaroslav Tvrdík a Jan Nezmar
Šéf slávistického klubu Jaroslav Tvrdík a Jan Nezmar

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud