Jonáš Bartoš
10. ledna 2021 • 16:28

Krmenčík: gólová radost za PAOK! Trefil se ve svém druhém zápase

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V neděli se mu bude určitě usínat velice dobře. Michael Krmenčík se gólově prosadil v duelu PAOKu Soluň proti Volosu. Český útočník zvýšil v závěru utkání na 3:1, trefil se hned ve svém druhém duelu po přesunu do řecké ligy. 27letý hráč je v aktuálně třetím týmu tabulky na hostování z belgických Brugg.



Krmenčík nastoupil za PAOK do druhého utkání, na plac vyběhl v 67. minutě za stavu 2:1. Na hrotu vystřídal polského útočníka Karola Swiderského, nejlepšího střelce týmu, se kterým se v následujících měsících popere o místo v sestavě.

Explzeňský forvard svůj čas na hřišti využil dokonale. Udeřil v 90. minutě v pro sebe typické akci. Zaběhl si za obranu, kam dostal přesný míč a s trochou štěstí proměnil sólový nájezd na brankáře. Krmenčík zamířil mezi nohy, gólman sice balon tečoval, ale nezabránil jeho vklouznutí do sítě.

Český reprezentant tuhle vzpruhu určitě moc potřeboval, jako každý útočník je placený především za góly. Krmenčíkovi trvalo pouze dva zápasy, než se v řecké lize zapsal mezi střelce. Poprvé naskočil ve čtvrtek proti Atromitu, kde byl u porážky 2:3.

Rodák z Kraslic naskočil do závěru utkání, které se favoritovi vůbec nepovedlo – PAOK v posledních deseti minutách dvakrát inkasoval a prohrál 2:3. Nedělní reparát už dopadl podstatně lépe. Pro klub i českého útočníka, který trefou na 3:1 oslavil svůj první gól v Řecku.

Krmenčík v lednu odešel na půlroční hostování z belgických Brugg, kde ve velké konkurenci neměl v posledních týdnech adekvátní herní vytížení. Za PAOK by si měl zahrát podstatně víc, obzvlášť v aktuálním našlapaném programu. Řecký tým jen během ledna odehraje ještě šest zápasů, v nichž určitě využije i čerstvou posilu.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud