1. června 2021 • 19:05

Ancelotti znovu do Realu. Návrat po šesti letech, nahradí Zidana

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým trenérem fotbalistů Realu Madrid je Ital Carlo Ancelotti. 61letý kouč s okamžitou platností opouští Everton a přesouvá se do Madridu, kde už před lety působil a dokonce vyhrál Ligu mistrů. Ital nahrazuje Zinedina Zidana, který rezignoval minulý týden.



„Chtěl bych poděkovat vedení, hráčům a všem fanouškům Evertonu za obrovskou podporu. Přestože jsem si působení zde užíval, dostal jsem nečekanou příležitost, která je pro mě a mou rodinu v tuhle chvíli správným krokem,“ uvedl Ancelotti v prohlášení. Everton opustil po 18 měsících.

Bývalý trenér AC Milán, Chelsea, Bayernu Mnichov nebo Paris St. Germain působil v Realu Madrid v letech 2013 až 2015. Před sedmi lety dovedl slavný celek k desátému vítězství v Lize mistrů v historii. S týmem pak dominoval ve Španělském poháru, evropském Superpoháru nebo na MS klubů.

V této sezoně Real skončil pod Zidaneovým vedením v nejvyšší soutěži druhý za městským rivalem Atléticem a poprvé od sezony 2009/10 nezískal žádnou trofej. „Bílý balet“ tak přistoupil k šesté trenérské změně za posledních pět let.

„Po svých trenérských štacích v Neapoli nebo Evertonu se Ancelotti vrací do Realu s cílem dál přepisovat s největším klubem na světě historii,“ uvedli zástupci španělského klubu.

S Evertonem se Ancelotti loučí poté, co s ním v anglické skončil na 10. příčce.

Real Madrid Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud