13. října 2021 • 16:33

Černý je zpátky. Spoluhráči z Twente ho na tréninku vítali transparentem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Václav Černý se po devítiměsíční absenci způsobené zraněním kolena vrátil do tréninku týmu Twente Enschede. Třiadvacetiletého ofenzivního hráče, který si v lednu přetrhl zkřížený vaz a musel podstoupit chirurgický zákrok, uvítali spoluhráči speciálním transparentem He is back (Je zpátky). Nizozemský klub o tom informoval na svých oficiálních stránkách.



„Po měsících rehabilitace se ve středu ráno připojil k týmu na první část tréninku. Spoluhráči ho nadšeně přivítali,“ uvedl tým v tiskové zprávě. K návratu na hřiště Černému poblahopřáli na twitteru i zástupci české reprezentace.

Odchovanec Příbrami si přetrhl přední zkřížený vaz v levém koleně v lednovém ligovém utkání proti svému bývalému týmu Ajaxu Amsterodam. Kvůli podobnému zranění na pravé noze přitom musel na operaci už v prosinci 2017 a následně chyběl 11 měsíců.

Ofenzivní hráč, který tou dobou v Enschede hostoval z Utrechtu, podepsal následně v létě v Twente dvouletou smlouvu s opcí na další dva roky. V nizozemském celku se potkává i s dalším krajanem Michalem Sadílkem.

Černý zaznamenal během 17 soutěžních zápasů za Enschede šest gólů a sedm asistencí, díky čemuž byl i poprvé nominován do národního A-týmu. Reprezentační dres dvakrát oblékl v listopadových duelech s Německem a Slovenskem.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud