19. srpna 2022 • 18:16

Exsparťan pálí po celé Asii. V Lize mistrů předvedl fantastický přímák

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

David Moberg Karlsson se po půl roce v Japonsku stává modlou fanoušků Urawy. Své střelecké nadání ukazoval hned po březnovém příchodu, teď ale zažívá fantastický týden. Během posledních dvou zápasů skóroval hned čtyřikrát, předvedl i nechytatelný přímý kop.



Urawa s blížícím se koncem asijské fotbalové sezony bojuje na více frontách. V poslední třetině japonské ligy se snaží dohnat ztrátu na čelo, v AFC Champions League – asijské lize mistrů, zvládla osmifinále jasným výsledkem v Malajsii.

Na stadionu týmu Johor DT, který bez větších překážek kráčí za devátým malajským titulem v řadě, vyhrál japonský tým 5:0. Rozhodnuto bylo už do poločasu díky dvěma zásahům Švéda se sparťanskou minulostí.

V 19. minutě nejdřív David Moberg Karlsson trefil z přímého kopu horní roh branky Johoru tak, že líp to zkrátka nešlo. Chvíli před přestávkou zakončil nápaditou japonskou kombinaci gólem z hranice malého vápna.

S dvougólovým zápisem odcházel Moberg Karlsson i z víkendového zápasu na hřišti Iwaty. Švéd je klíčovým mužem týmu s aktuálně nejlepší formou v japonské lize. V ní je ale Urawa sedmá a na příčky zajišťující postup do kvalifikace do příštího ročníku Champions League ztrácí sedm bodů, do konce zbývá devět kol.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud