5. října 2022 • 16:10

Práva na polskou ligu za 6 miliard! Nebude ale jen na placených kanálech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Polská fotbalová liga prodala vysílací práva televizní společnosti Canal Plus za rekordních 1,3 miliardy polských zlotých (6,63 miliardy korun). Francouzský placený kanál prodloužil dosavadní kontrakt na další čtyři roky od sezony 2023/24 do ročníku 2026/27. Vedení Ekstraklasy o tom informovalo na oficiálním webu soutěže, dohodu schválily i kluby.



„Canal Plus je naším partnerem už dlouhé roky a podporoval nás nejen v dobrých časech, ale i v těch těžkých, jak ukázala koronavirová pandemie. Nová smlouva nám zajistí finanční stabilitu. Je to dobrá zpráva pro kluby i fanoušky, kteří budou moct sledovat zápasy v nejvyšší kvalitě,“ uvedl prezident polské nejvyšší soutěže Marcin Animucki.

Canal Plus může vysílat všechny zápasy, navíc chce divákům nabídnout i sestřihy a další doprovodné pořady. Část obsahu poskytne zdarma. Jedno utkání v každém kole zůstane jako dosud na neplacených kanálech.

Podle vedení soutěže je nyní Ekstraklasa z hlediska vysílacích práv devátou nejhodnotnější ligou v Evropě. Od další sezony budou její práva stát v přepočtu 1,66 miliardy korun na soutěžní ročník. Česká liga poskytuje licenci společnosti Pragosport za 150 milionů korun za sezonu.

Konference Sport Alive: propojení sportu a byznysu komentovali ti nejpovolanější
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud