14. dubna 2012 • 12:45

"Příprava" na fotbalové EURO: Na Ukrajině vraždí desítky tisíc psů!

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Už jen pár týdnů zbývá do zahájení jedné z nejvýznamnějších sportovních událostí planety - mistrovství Evropy ve fotbale na Ukrajině a v Polsku. A přestože přípravy na šampionát od začátku provázejí značné problémy, organizátoři slibují, že do 8. června, kdy fotbalový svátek začíná, bude vše v pořádku. Ovšem za jakou cenu?



Starosti s infrastrukturou, nevyhovujícími stadiony, bezpečnost. S těmito a celou řadou dalších problémů se prakticky od prvních dnů musejí potýkat obě pořadatelské země - Ukrajina a Polsko.

To vše však ustupuje hodně do pozadí s vážným obviněným, kterému musí čelit právě Ukrajina. "Na Ukrajině dochází k nejhoršímu systematickému vyvražďování zvířat, jaké kdy svět viděl," ozývá se ze strany ochránců zvířat.

"Do této doby bylo v ukrajinských městech zabito přes 80 tisíc psů, dalších 200 tisíc jich má být ještě odstraněno. O tom vše UEFA ví," obviňují ochránci zvířat Evropskou fotbalovou asociaci.

Tím však vyčítky organizací na ochranu zvířat zdaleka nekončí: "Na Ukrajině probíhá tzv. "vyčišťování" ulic, což neznamená nic jiného, než brutální vraždění tisíců psů, kteří se likvidují v pojízdných spalovnách na likvidaci biologického odpadu," pokračují ochránci.

Děsivé záběry z Ukrajiny
Video se připravuje ...

Představitelé organizací pro ochranu zvířat obviňují nejen vládu Ukrajiny, ale i samotné vedení UEFA, které údajně celé akci tiše přihlíží. "Prý UEFA nemá na ochranu zvířat peníze, ale na pojízdné spalovny, kdy jedna stojí 20 tisíc dolarů (asi 377 tisíc korun), je našli," zní v prohlášení.

Podle dostupných informací podepsalo petici proti vyvražďování psů přes milion lidí. "Vše jsme zaslali ukrajinské vládě a vedení UEFA. Zbytečně," ozývá se od organizací.

Čelní zastupitelé organizací dokonce požadovali kvůli porušování práv ochrany zvířat a jejich systematickému vraždění zrušení šampionátu.

VIDEO: Podle ochránců zvířat jsou vražděny tisíce psů

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud