26. července 2007 • 00:00

Výtržnosti fanoušků skončily vyloučením

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Evropská fotbalová asociace se od nové sezony příliš nemazlí z chuligány na stadionech, resp. s kluby, které dovolí jejich řádění. Naposledy se o tom přesvědčil bělehradský Partizan.



Fotbalisté Partizanu Bělehrad byli vyloučeni z Poháru UEFA. Důvodem je řádění jejich fanoušků při úvodním utkání prvního předkola s bosenským Mostarem, v kterém srbský celek vyhrál 6:1. Do dalšího kola tak postoupil jejich soupeř. O rozhodnutí Evropské fotbalové unie UEFA dnes informovala agentura Reuters. Bělehradský klub navíc dostal pokutu 50.000 švýcarských franků (asi 850.000 korun). Řádění asi tisícovky fanoušků srbského týmu při utkání, které se hrálo 20. července, odneslo zraněním asi čtyřicet lidí. Chuligáni se v průběhu prvního poločasu pustili do policistů a bezpečnostních pracovníků, na které zaútočili světlicemi a kamením. Zápas musel být kvůli jejich řádění na deset minut přerušen.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud