3. července 2016 • 20:05

Výběr hráčů bez angažmá má první výhru. Manažeři v Německu byli v pozoru

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porážka, remíza a teď konečně vítězství. Výběr ČAFH hráčů bez angažmá se dočkal ve třetím přípravném duelu výhry. A dojel si pro ni do Německa, když porazil tým Bischofswerdaer SV 08 jasně 5:2. „Byl to pro nás hodně užitečný zápas v mnoha směrech, hrálo se před slušnou návštěvou. Po utkání se na mě obrátilo pár manažerů klubů a chtěli informace o hráčích,“ konstatoval spokojený Libor Pala, trenér výběru ČAFH.



Palův výběr vstoupil do zápasu výborně, už do přestávky nasypal soupeři čtyři branky a vybudoval si slušný náskok. „Bylo jasně vidět, že jsme na tom herně i technicky lépe,“ těšilo kouče. Ten měl radost i z produktivity týmu. „Dali jsme góly po krásných akcích z křídelních prostorů. Je vidět, že si vše sedá. Je super, že kluci přenášejí věci z tréninku do zápasu.“

Po přestávce německý tým poslal do hry kompletně novou jedenáctku a obrázek hry se změnil. „Přišla mi silnější. Navíc jsme dělali chyby ve středu hřiště a soupeř nás za ně dvakrát potrestal,“ komentoval dění na hřišti Pala. Nic to ale nezměnilo na tom, že výběr ČAFH nakonec vyhrál 5:2.

Dvěma přesnými trefami v utkání se blýskl Ondřej Šíma, pochvaloval si, že mu utkání sedlo. „Hrálo se mi dobře. Dal jsem dva góly, ale musím za ně poděkovat spoluhráčům, kteří mi je krásně připravili. Poprvé mě do úniku poslal Mario Lička, podruhé mi přihrál před prázdnou branku Michal Zeman,“ děkoval střelec parťákům z týmu za ideální příhry.

Utkání si pochvaloval i Tomáš Marek, který si zahrál po dlouhých dvou měsících. „Bylo to pro mě náročné, ale dobře jsme kombinovali a přenášeli těžiště hry, což nám dávalo příležitosti přehrát soupeře a dávat krásné branky,“ konstatoval záložník.

Teď už se výběr ČAFH těší na turnaj FIFPro, který se bude hrát v Česku. „Takový zápas pro nás byl dobrou přípravou na tuhle akci. Zejména první půle byla výborná,“ pochvaloval si zkušený stoper Radek Dosoudil. „Jsem rád, že jsme vyhráli a už se těšíme na další přípravný zápas před turnajem, kdy si v úterý zahrajeme proti Budějovicím.“

Bischofswerdaer SV 08 – ČAFH 2:5
Branky výběru ČAFH:
6. a 42. Šíma, 8. a 25. Kabele, 88. Brusch. Diváků: 350.

Sestava výběru ČAFH: Krbeček (46. Lipš) – Kuncl (60. Stacey), Dosoudil, Hájovský (46. Drozd), Brusch – Lička (60. Homola), Sus, Marek – Kabele (60. Růžička, 70. Motyčka), Zeman (46. Šovčík), Šíma (60. Karvánek). Trenér Pala.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud