12. září 2016 • 17:15

V Ďolíčku zrušili premiéru filmu o FC Roma. Kvůli hrozbám od fanoušků

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Místo, kde hrají své zápasy fotbalisté Bohemians 1905, se mělo změnit v kino. Úterní premiéra dokumentu FC Roma na poslední chvíli padla. Důvod? Výhrůžky radikálních fanoušků, kteří údajně chystali narušení promítání na stadionu v Ďolíčku. Šéf distribuční firmy Krutón Film Filip Kršiak je z postupu organizátorů rozladěný. „Zrušit premiéru, ani ne 48 hodin před, je teda nečekaná síla,“ uvedl na Facebooku.



O FC Roma se v minulosti už hodně mluvilo. Tým z okresního přeboru na Děčínsku je složen převážně z romských hráčů a někteří soupeři zápasy s ním bojkotují. Nyní je v centru pozornosti opět. Emoce nyní vyvolává i dokument, který o něm natočili Rozálie Kohoutová a Tomáš Bojar.

Zrušení promítání navrhlo vedení Družstva fanoušků Bohemians, které před 11 lety pomohlo k záchraně klubu a stále sdružuje více než 2200 členů. „Představenstvo DFB se dozvědělo, že někteří fanoušci Bohemky, údajně i s podporou radikálních fanoušků jiných klubů, chystají na úterní akci nepokoje s cílem překazit její konání. Na základě toho byl vydán apel ze strany DFB, aby se předešlo krizové situaci,“ informuje Svatoslav Baťa, marketingový a PR manažer vršovického klubu.

Podle předsedy Družstva fanoušků Bohemians Luďka Provazníka by tato akce narušila příměří mezi různými fanouškovskými skupinami, které se dohodly na vyloučení jakýchkoliv politických postojů ze stadionu. "To  promítání nám nezapadalo do kurzu, který jsme vyhlásili," řekl Provázník.

Distributor: Na Bohemce mají významnější postavení náckové

Vedení klubu nakonec respektovalo názor Družstva fanoušků. „Vzhledem k tomu, že je podobná reakce očekávatelná i nadále, toto promítání na stadionu Bohemians neproběhne ani v budoucnu,“ uvedl Baťa.

Rozhodnutí na poslední chvíli rozladilo Filipa Kršiaka ze společnosti Krutón Film, která film distribuuje. „Na Bohemce jsem potkal skvělé lidi, kteří jsou opakem rasistů, ale evidentně hlasitější a významější postavení tam mají náckové a rasisti,“ okomentoval situaci Kršiak na Facebooku.

Postoj vedení klubu ho zklamal a už se přestal počítat mezi fanoušky Bohemians. "Odmala jsem jim fandil, je to pro mě zklamání jako člověka co strávil hodně času a energie s kolegy na přípravách premiéry, ale také jako prostého (teď už) bývalého fanouška tohoto týmu.“

Podle Provazníka však Kršiak pouze nechápe souvislosti fanouškovské scény na stadionu Bohemians. "Tohle je hloupost. Nepochopil situaci, ať přijde a já mu to vysvětlím," vzkazuje.

Fotbalisté Roma Děčín se zdraví se soupeřem
Fotbalisté Roma Děčín se zdraví se soupeřem

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud