13. listopadu 2017 • 17:04

Bojovníci z Kataru! Jeho mladíci zvládli v rozstřelu tři kritické situace

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

O rostoucí úrovni katarského fotbalu se přesvědčili i čeští fanoušci, když sledovali sobotní výhru reprezentačního áčka v zemi pořadatele MS 2022 1:0. Teď je tu další příklad, jak velké bojovníky v bohaté zemi na břehu Perského zálivu mají. Národní tým do 19 let vybojoval postup na mistrovství Asie proti Iráku po neobvyklém a dramatickém rozstřelu.



Situace byla jasná. Vítězi patřil přímý postup na šampionát. Po konci zápasu však na ukazateli na stadionu svítilo skóre 3:3. Vzhledem k totožné bilanci došlo na penaltový rozstřel. Ten vyvrcholil sledem tří velmi neobvyklých událostí.

1. Opakování rozhodující penalty

Katar už začal slavit, brankář Shehab Mamdouh už se rozeběhl za spoluhráči poté, co rozhodující pokutový kop vychytal. Rozhodčí jeho nadšení rychle zchladil a kvůli předčasnému pohybu z brankové čáry nařídil opakování penalty.

2. Vyloučení brankáře

Bylo jasné, že Mamdouh vidí celou situaci jako velkou křivdu a sudímu si zašel postěžovat. Ten neváhal a udělil mu žlutou kartu – už druhou v zápase. K opakování penalty se tak katarský brankář nesměl postavit.

3. Povedený zákrok hráče z pole, který zaskočil mezi tyčemi

Neuvěřitelné vyvrcholení celého dramatu. Do branky musel náhradník a jelikož už Katar nemohl střídat, přišla řada na hráče z pole. Kromě kapitánské pásky si Nasser Abdulsalam oblékl také brankářské rukavice. Pak přišlo rozuzlení dramatu. Osmnáctiletý záložník zneškodnil penaltu „nebrankářsky“ - tedy míč vykopnul z brankové čáry. Oslavy začaly podruhé! Teď už doopravdy.

VIDEO | Podívejte se na závěrečnou opakovanou penaltu od času 7:40

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud