27. května 2019 • 11:35

Poborský mezi legendami United! Vedl ho Ferguson, Beckham v TOP formě

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý český reprezentant Karel Poborský se v neděli zúčastnil zápasu mezi Manchesterem United a Bayernem Mnichov. Utkání bylo vzpomínkou na Treble „rudých ďáblů“ z roku 1999, který dovršili po zisku ligového titulu a FA Cupu nezapomenutelným obratem ve finále Ligy mistrů - právě proti bavorskému celku (2:1). Utkání mělo stejného vítěze i tentokrát a Poborský se po boku hvězd, jako David Beckham, Jaap Stam, Paul Scholes či Ole Gunnar Solskjaer mohl radovat z výhry 5:0, navíc pod vedením legendárního Sira Alexe Fergusona.



Jeden velikán vedle druhého. Jinak snad ani nelze vystihnout seskupení bývalých fotbalistů, které v neděli pobíhalo po trávníku Old Trafford. Hrálo se zde totiž utkání mezi legendami Manchesteru United a Bayernu Mnichov (5:0), které bylo vzpomínkou na 20 let starý Treble (prvenství v Premier League, FA Cupu i Lize mistrů) anglického celku. Nechyběl ani Karel Poborský, který oblékal dres „Red Devils“ v letech 1996-1998.

Bývalý hráč Sparty, Slavie či Českých Budějovic se představil po boku světových star jako Jaap Stam, Peter Schmeichel, Gary Neville či Dwight Yorke. Ve výběru legendárního kouče Alexe Fergusona nechyběl ani současný trenér A týmu United Ole Gunnar Solskjaer, který sice začal jako střídající hráč, ale už ve 4. minutě nahradil Andyho Colea a vzápětí se hned zapsal mezi střelce.

„Když jsem se dozvěděl, že se odehraje toto utkání, mé myšlenky okamžitě směřovaly směrem k hráčům. Jak budou vypadat? Mají už šedivé vlasy? Nebudou mít nadváhu? Budou ještě vůbec schopní ukopnout míč?“ uvedl Alex Ferguson.

Karel Poborský si pořídil na utkání legend Manchesteru United a Bayernu Mnichov selfie s trenérem Alexem Fergusonem
Karel Poborský si pořídil na utkání legend Manchesteru United a Bayernu Mnichov selfie s trenérem Alexem Fergusonem

Největší ohlas však vzbudilo vystoupení ve své době nejpopulárnějšího anglického fotbalisty Davida Beckhama. Ten i ve svých 44 letech ukázal, že to stále má v noze. Nejen, že v závěru upravil na konečných 5:0, ale své spoluhráče zásoboval během celého utkání parádními pasy.

Někteří fanoušci dokonce začali mluvit o tom, že by se ještě hravě mohl dostat do sestavy současného týmu United, který neprožil ideální sezonu a všichni příznivci „rudých ďáblů“ doufají, že se začne blýskat na lepší časy.

„Je znepokojující, že David Beckham nebo Gary Neville vypadají na hřišti lépe, než někteří fotbalisté, kteří hrají na pravé straně v současných Unied,“ zněla jedna z reakcí na výkon Beckhama. „Ve svých 44 letech zaznamenal v jednom zápase více úspěšných centrů než Ashley Young za celou sezonu. Pro Beckhama je věk jen číslo. Beckham by mohl v United v klidu nastupovat na pravé straně. Nedělám si srandu,“ zněly další.

Vzpomínkové utkání na Treble Manchesteru United z roku 1999

Manchester United – Bayern Mnichov 5:0
Branky:
Solskjaer, Yorke, Butt, Saha, Beckham.
Sestava Manchesteru United: Schmeichel, G. Neville, Stam, Johnsen, Irwin, Beckham, Butt, Scholes, Blomqvist, Yorke, Cole. Střídali: Pilkington, van der Gouw, Berg, Berg, Brown, May, Silvestre, Greening, Poborsky, Saha, Sheringham, Solskjaer.
Sestava Bayernu Mnichov: Butt, Witeczek, Demichelis, Matthaus, Ottl, Ze Roberto, Effenberg, Sergio, Olic, Makaay, Elber.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud