3. června 2019 • 13:40

Bývalý gólman Realu o Reyesovi (†35): Nezaslouží si pocty jako hrdina

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový svět v sobotu zasáhla další rána. Při autonehodě tragicky zemřel José Antonio Reyes (†35), který během své kariéry působil třeba v Arsenalu nebo Seville. Jeho smrt vyvolala vlnu kondolenčních vzkazů na sociálních sítích, ovšem našel se i opačný případ. Bývalý brankář Realu Madrid Santiago Canizares na Twitteru ostře napsal: „Reyes si nezaslouží pocty jako hrdina.“



Canizares se s Reyesem potkal i ve španělské reprezentaci, společně byli třeba na světovém šampionátu v Německu (2006). Proč se tedy devětačtyřicetiletý internacionál o svém zesnulém krajanovi vyjádřil takto?

Naštvala ho Reyesova rychlá jízda, která předcházela tragické události. „Řídit ve vysoké rychlosti je trestuhodný přístup. Při nehodě byli kromě řidiče i další oběti. Reyes si nezaslouží pocty jako hrdina. Ale to neznamená, že nelituji toho, co se stalo. Modlím se za jejich duše,“ napsal Canizares na Twitter. Podle španělského deníku Diario de Sevilla mělo auto jet až 190 km/hod. Rychlostní limit byl údajně překročen o 70 km/hod.

V Seville se uskutečnil pohřeb José Antonia Reyese
V Seville se uskutečnil pohřeb José Antonia Reyese

Kromě Reyese tragickou havárii nepřežil ani jeho bratranec Jonathan (†23), který seděl na zadním sedadle. Jeho další příbuzný Juan Manuel se z hořícího auta dokázal dostat a s vážnými popáleninami byl převezen do sevillské nemocnice.

Canizares pak svůj původní příspěvek po kritice fanoušků ještě doplnil. „Možná jsem všechno nevysvětlil dobře. On si samozřejmě zaslouží hold za svou kariéru a celkový přínos fotbalu. Ale jen žádám lidi, aby přemýšleli o chybách, které děláme, “ podotkl na Twitteru.

Reyes kromě Sevilly a Arsenalu hrál i za Real Madrid, Atlético, Espanyol Barcelona či portugalskou Benficu. Naposledy působil v druholigové Extremaduře. Za národní mužstvo nastoupil v 21 zápasech a vstřelil čtyři branky. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud